Foto: Addo Sprangers

Einde wegwerkzaamheden gemeente Zundert in zicht

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

ZUNDERT - De één heeft er zich bij neergelegd, voor de ander is het een bron van irritatie: de afgesloten wegen en omleidingsroutes in de gemeente Zundert. Er wordt aan de weg gewerkt en niet zo'n klein beetje ook. In alle kerkdorpen zijn graafmachines momenteel niet uit het straatbeeld weg te denken. In april echter moeten de meeste klussen zijn voltooid. Dat betekent dus nog even door de zure appel heen bijten.

Er vinden nog altijd diverse werkzaamheden plaats aan de wegen in Zundert en de andere kernen. Dat heeft alles te maken met de aanhoudende vorst. Die heeft er namelijk voor gezorgd dat de verschillende werkzaamheden aan fietspaden en wegen links en rechts de nodige vertraging hebben opgelopen. Door de lage temperatuur konden de diverse aannemers bepaalde werkzaamheden, zoals asfalteren en het leggen van tegels en klinkers, namelijk niet uitvoeren.

Afgerond

De vertraging geldt volgens de Gemeente Zundert niet voor alle projecten. Zo zijn diverse rioleringsprojecten inmiddels afgerond. Ook is klinkerverharding vervangen in de Lange Dreef en Paandijksestraat in Rijsbergen. Aan de Kalmhoutsebaan in Wernhout is bermkantverharding aangebracht. Dat is eveneens het geval aan de Eldertstraat, Raambergweg en Stuivezandseweg in Klein Zundert.

Prinsenstraat

Begin maart zijn de werkzaamheden op diverse locaties weer hervat. In Zundert zelf wordt op de meeste plekken gewerkt. Aan de Prinsenstraat gebeurt dat met een flinke klus tussen de Veldstraat en de rotonde Beeklaan: de aanleg van nieuwe trottoirs, het asfalteren van de fietsstrook, de realisatie van een geluidwerende verharding, nieuwe bestrating van parkeervakken en 'last but not least' het planten van nieuwe bomen. Voor verkeersdeelnemers betekent dit dat er een omleidingsroute naar de Rucphenseweg in het leven is geroepen die loopt via Leeuwerikstraat, Achtmaalseweg en Hulsdonkstraat. Busreizigers hebben te maken met een tijdelijke wijziging in de lijndienst van Arriva. Medio april moet het werk klaar zijn.

Rucphenseweg

De Rucphenseweg zelf is eveneens het toneel van werkzaamheden. Hier vinden onderhoudswerkzaamheden plaats, waarbij de bestaande asfaltverharding wordt vervangen. Omdat de Rucphenseweg tijdens het werk is afgesloten, heeft het verkeer ook hier met omleidingsroutes te maken. Aan de Egeldonkstraat en Moersebaan - hier vindt herstel en zo nodig vervanging van de bestaande bestrating plaats - wordt het verkeer eveneens omgeleid. De klus is ook hier naar verwachting volgende maand geklaard.

Achtmaalseweg

De deadline voor het werk aan de Achtmaalseweg ligt met medio mei 2018 iets verder in de toekomst. Hier vindt met het aanbrengen van een nieuwe asfaltlaag en de aanpassing van verlichting, riolering, inritten en kruisingen een indrukwekkende reconstructie van de aanwezige fietspaden plaats. Dit heeft weer wel tot gevolg de afsluiting van het werkgebied voor verkeer. Fietsers worden hierbij over één rijbaan geleid.

Rijsbergen

In Rijsbergen is er sprake van drie klussen die naar verwachting komende maan gereed zullen zijn. Zo vinden er aan de Hazeldonksestraat en de Noordhoeksestraat onderhoudswerkzaamheden plaats waarbij de bestaande asfaltverharding wordt vervangen. Het werkgebied is hierbij afgesloten voor het verkeer. Omleidingsroutes moeten het verkeer hierbij een alternatief bieden. Aan de Boomkensevaart wordt de bestaande bestrating hersteld en waar nodig vervangen. Ook deze onderhoudswerkzaamheden gaan vergezeld met omleidingsroutes. Op het voormalige terrein van de fabriek Brabant Chemie aan de Sint Bavostraat in Rijsbergen vindt een karwei van een geheel andere orde plaats. Er komt een soort parkje waar ook evenementen kunnen worden gehouden. De werkzaamheden bestaan onder andere uit het aanbrengen van een wandelpad, het plaatsen van openbare verlichting, het aanbrengen van een hondentoilet en de realisatie van een bijenvriendelijk bloemenperk. Het werkgebied is tijdens de werkzaamheden afgesloten voor de gebruikers.

Achtmaal

Ook Achtmaal is het toneel van onderhoudswerkzaamheden, en wel in de Helstraat, de Minnelingsebrugstraat en de Eendenkooistraat. Hier wordt de bestaande bestrating hersteld en waar nodig vervangen en dat gaat gepaard met omleidingsroutes.

Wernhout

Wernhout ontkomt eveneens niet aan onderhoudswerkzaamheden. Op de Grote Heistraat, vanaf de kruising Weimerstraat richting Kalmthoutsebaan, wordt de bestaande asfaltverharding vervangen. Het werkgebied wordt daarbij afgesloten voor het verkeer. Dat wordt omgeleid via omleidingsroutes.

Klein Zundert

In Klein Zundert tot slot vindt aan de Raamloopweg en aan de Bossenstraat vervanging van de bestaande asfaltverharding plaats. Ook bij deze onderhoudswerkzaamheden wordt het werkgebied afgesloten en wordt het verkeer omgeleid.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief