Afbeelding
Foto: Gemeente Zundert

Scholieren uit gemeente Zundert op bezoek in Auvers-sur-Oise

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

ZUNDERT - Leerlingen van groep 7 van de basisscholen uit gemeente Zundert brachten het voorbije weekeinde een bezoek aan leeftijdsgenoten uit Auvers-sur-Oise. De gemeente Zundert heeft een jumelage-overeenkomst met de Franse zustergemeente waar Vincent van Gogh in 1890 stierf.

Vanwege de jumelage tussen de Gemeente Zundert en Auvers-sur-Oise vindt er jaarlijks een uitwisseling plaats tussen Nederlandse en Franse schoolkinderen. Dit jaar was het de beurt aan 24 kinderen uit de groepen 7 van de vijf basisscholen uit Achtmaal, Klein Zundert, Rijsbergen, Wernhout en Zundert. Zij vertrokken vrijdagochtend met acht begeleiders en keerden zondag aan het einde van de middag terug. Net als andere jaren was er een mooi programma samengesteld met een welkomstavond op de Franse school, een rondleiding in Auvers-sur=Oise in de voetsporen van Vincent van Gogh, en een tussenstop in Parijs waar de leerlingen onder meer de Eifeltoren beklommen.

Speciale band

De Gemeente Zundert heeft een speciale band met het Franse dorp. Gemeente Zundert heeft een jumelage-overeenkomst gesloten met Auvers-sur-Oise vanwege de bijzondere relatie die beide gemeenten hebben met Vincent Van Gogh. In Zundert werd Van Gogh geboren en hij is in 1890 overleden in het Franse dorp. Hier ligt Van Gogh ook begraven. Er zijn regelmatig contacten tussen de twee gemeenten, zoals tijdens het Bloemencorso Zundert en de jaarlijkse scholenuitwisseling. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief