Afbeelding
Foto: Charles Luijten

'Hoe goudter, hoe vouter' in buurtschap Raamberg

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

KLEIN ZUNDERT - De tweede editie van de Voute Partie staat in buurtschap de Raamberg voor de deur. Het vorig jaar geïntroduceerde evenement moet opnieuw een voltreffer worden.

DOOR CHARLES LUIJTEN

Daar vertrouwt het Buurschap Raamberg ook op, zo verneemt uw verslaggever op de recreatieboerderij van Henk Peemen aan de Kerkhofweg in Klein Zundert. Het voormalige staldeel van de koeien is jaren geleden reeds omgetoverd in een recreatieruimte voor de buurt waar een heus cafébuffet niet ontbreekt. Het mag allemaal gezien worden, het is er brandschoon en knus. De dieren hebben er andere huisvesting voor in de plaats gekregen. Namens de organiserende commissie doet bestuurslid Ron de Koning het woord over de Voute Partie met deze keer als thema 'Hoe goudter, hoe vouter'.

Commissies

"Vorig jaar hebben de de Voute Partie voor het eerst gehouden. Die is zo goed bevallen dat we het we evenement herhalen op 5 mei en ook nu weer in ons warm hart van de Raamberg, ' het Begijntje' in de Kerkhofstraat bij de familie Henk Pemen. Kijk, daar komt de kleine man net naar buiten van zijn koeien. Hij is druk met melken bezig", zegt De Koning. Buurtschap Raamberg is zogezegd 'om de dooie dood geen dooie buurt' met haar circa 300 bewoners. Integendeel: er is praktisch het hele jaar wel het een en het ander te doen. Voor iedere activiteit bestaat een commissie. "Er is in de buurt wel wat verandering door de komst van mensen van buiten. Voor behoud van een gezonde leefgemeenschap zien wij het liefst dat die bij de buurtschap aansluiten. Je hoort soms wel eens dat zoiets niet in alle buurten het geval is. Geen leuke ontwikkeling", vindt Ron de Koning.

Voorbereiding

De Voute Partie is voor iedereen toegankelijk vanaf 18 jaar. De bezoekers van de eerste editie zullen zeker terugkomen om het spektakel opnieuw te beleven. "Men kwam er toen op de meest gek uitgedoste wijze naar toe. Dat was ook de bedoeling. Zo'n 150 loltrappers bijeen, het was lachen geblazen. Dat kun je wel begrijpen. De Raamberg schudde op haar grondvesten", zegt De Koning die het sterke vermoeden heeft dat het deze keer nog veel drukker zal worden. In de leeggehaalde schuur wordt al druk gewerkt aan de voorbereiding op het feest. Leden van de countryclub zijn de binnenkant van het dak van de fuifhal met vliesdoek aan het verstoppen. " Daar zijn heel wat vierkante meters voor nodig", zegt één van hen.

Statafel

Het vrolijke schuurfeest begint met zogeheten 'gouwe ouwen' die door huisorkest Apollo uit Rijsbergen om 20.00 uur worden ingezet. De schuur is al eerder open voor de liefhebber. Bij al dat feestgedruis verschijnt ook zangeres Anita op het podium en vult DJ P de gaatjes in. Bij het kopen van acht entreekaarten, die onder meer bij verkrijgbaar zijn bij service-benzinestations in Wernhout en Rijsbergen, is een statafel gegarandeerd.

Surf voor meer informatie over de Voute Partie van Buurtschap Raamberg naar https://www.facebook.com/voutepartie/



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief