Foto: Addo Sprangers

Johan de Beer, Twan Zopfi en Patrick Kok wethouders in nieuw college Zundert

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

ZUNDERT - Johan de Beer (Dorpsbelangen), Twan Zopfi (CDA) en Patrick Kok (VVD). Aldus luiden de namen van de wethouders die straks in het nieuwe college van Zundert zullen plaatsnemen. Dat is dinsdagmiddag bekendgemaakt bij de presentatie van het nieuwe politieke akkoord voor de bestuursperiode 2018-2022.

Dat akkoord - op hoofdlijnen, inclusief een financiële paragraaf en een zestal bestuursopdrachten - wordt gedragen door alle zeven partijen die meededen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Een unieke situatie in de geschiedenis van de Zundertse politiek, zo maakte (in)formateur Hans Verbraak duidelijk. De afspraak is gemaakt dat de zeven partijen straks regelmatig in gesprek gaan met de collegeleden over de voorgang van het akkoord.

Portefeuilles

Twan Zopfi krijgt in zijn portefeuille vooral de 'sociale' onderwerpen: zorg en welzijn, werk en inkomen, jeugd- en jongerenbeleid, sport en cultuur en de Wmo. Hij gaat daarnaast aan de slag met de bestuursopdracht inzake sport. Johan de Beer, die straks begint aan zijn derde periode als wethouder, heeft deze keer wel een andere portefeuille toebedeeld gekregen. Thema's hierin zijn financiën, onderwijs, economie, personeel en organisatie, informatiebeleid en automatisering, toerisme en recreatie, en duurzaamheid, milieu en afval. Zijn bestuursopdrachten betreffen de onderwerpen onderwijshuisvesting en bedrijventerreinen. Patrick Kok ten slotte wordt belast met een portefeuille met daarin ruimtelijke ordening, wonen en volkshuisvesting, mobiliteit en openbare werken. De bestuursopdrachten waarmee hij aan de slag gaat zijn de vrijkomende agrarische bebouwing en de zuidelijke verkeersontsluiting.

Raadsvergadering

Het politieke akkoord, de installatie van de wethouders en de portefeuilleverdeling worden behandeld in de raadsvergadering van donderdag 24 mei. Aangezien twee van de drie wethouderskandidaten nu nog raadslid zijn in Zundert, worden ook twee nieuwe raadsleden geïnstalleerd om de ontstane 'vacatures' op te vullen, zodat de gemeenteraad weer uit negentien raadsleden bestaat.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief