Afbeelding
Foto: archief Weekblad de Bode

Zundert aan de slag met paarden- en menroute

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

ZUNDERT - Een burgerwerkgroep is de voorbije maanden samen met de Gemeente Zundert en Routebureau West-Brabant aan de slag gegaan met de voorbereidingen op de aanleg van een paarden- en menroute.

Dat is gebeurd naar aanleiding van een burgerinitiatief. Het Routebureau voert  tot ongeveer 14 juli veldonderzoek uit. De medewerkers van Routebureau wandelen door de omgeving en verrichten onder andere metingen. De aanleg van de paarden- en menroute start naar verwachting in het najaar.

Burgerinitiatief

Het burgerinitiatief is zeven jaar geleden opgestart, waarna de Zunderrtse gemeenteraad vorig jaar een bedrag van 25.000 euro beschikbaar heeft gesteld voor de uitvoering in 2018. Het gaat om een knooppuntenroute (net als bij fietsen maar dan voor paarden) van ongeveer 100 km over zandpaden verspreid over het hele grondgebied van de gemeente Zundert. In de omliggende gemeenten zijn soortgelijke initiatieven in onderzoek en in België ligt deze route al. De route van Zundert sluit aan bij de omliggende routes zodat ruiters een in een groot gebied hun route kunnen plannen via een website.

Onderzoek

Het onderzoek bestaat uit het verrichten van veldwerk om te kijken of de route door ruiters gereden kan worden. Er wordt een veiligheids- en kwaliteitscheck uitgevoerd op de aansluitingen van de routes in de gemeentes Roosendaal en Rucphen. Ook worden eventuele knelpunten in de Zundertse route geïnventariseerd, de locaties van de routeborden en palen bepaald en een tussenrapportage uitgebracht. De route wordt bovendien uitgewerkt en gedigitaliseerd.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief