Afbeelding
Foto: Sandragrafie

Wethouders nieuw Zunderts college officieel geïnstalleerd

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

ZUNDERT - De namen van de wethouders in het nieuwe college waren al bekend. Tijdens de raadsvergadering donderdagavond werden Johan de Beer (Dorpsbelangen), Twan Zopfi (CDA) en Patrick Kok (VVD) officieel geïnstalleerd.

Aangezien twee van de drie wethouders na de gemeenteraadsverkiezingen werden aangewezen als raadslid, zijn als vervangers Freya Ruiter-Nouws (CDA) en Ad van Exsel (Dorpsbelangen) als raadslid geïnstalleerd zodat de gemeenteraad weer uit negentien raadsleden bestaat.

Portefeuilles

Twan Zopfi heeft in zijn portefeuille vooral de 'sociale' onderwerpen: zorg en welzijn, werk en inkomen, jeugd- en jongerenbeleid, sport en cultuur en de Wmo. Hij gaat daarnaast aan de slag met de bestuursopdracht inzake sport. Johan de Beer, die begint aan zijn derde periode als wethouder, heeft deze keer wel een andere portefeuille toebedeeld gekregen. Thema's hierin zijn financiën, onderwijs, economie, personeel en organisatie, informatiebeleid en automatisering, toerisme en recreatie, en duurzaamheid, milieu en afval. Zijn bestuursopdrachten betreffen de onderwerpen onderwijshuisvesting en bedrijventerreinen. Patrick Kok ten slotte is belast met een portefeuille met daarin ruimtelijke ordening, wonen en volkshuisvesting, mobiliteit en openbare werken. De bestuursopdrachten waarmee hij aan de slag gaat zijn de vrijkomende agrarische bebouwing en de zuidelijke verkeersontsluiting.






Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief