Afbeelding
Foto: Charles Luijten

Jongerenkoren overspoelen Rijsbergen weer

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

RIJSBERGEN - In Rijsbergen vindt het komende weekeinde voor de 29ste keer het Nationaal Jongerenkorenfestival plaats. Op zowel zaterdag als zondag strijden jongerenkoren hierbij in de Sint Bavokerk om het nationaal kampioenschap voor jongerenkoren.

 

In totaal doen dertien verschillende jongerenkoren, afkomstig uit heel Nederland, mee aan het kampioenschap. Het thema van dit jaar is 'Respect voor elkaar'. Het evenement voor de jongeren vindt zowel op zaterdag als op zondag plaats in de Sint Bavokerk. Een deskundige jury beoordeelt hierbij de prestaties van de koren. Ook zijn er andere gezamenlijke activiteiten, onder andere in gemeenschapshuis De Koutershof.

Officiële opening
Zaterdag om 11.00 uur vindt in de Sint Bavokerk de officiële opening van het Nationaal Jongerenkorenfestival plaats. Hierna start de competitie om 11.30 uur. De competitie voor de jongerenkoren eindigt deze dag om 16.00 uur. Op zondagochtend is er om 10.30 uur een eucharistieviering in de Sint Bavokerk. De voorganger is bisschop Ad van Luyn. De dienst wordt opgeluisterd door het koor Belcanto onder leiding van dirigent Piet Koeken. Na de eucharistieviering vangt de competitie voor de jongerenkoren om 13.15 uur weer aan. Aansluitend volgt zondagmiddag rond 16.00 uur de slotmanifestatie met de uitreiking van de prijs voor de beste compositie, de liturgieprijs en de publieksprijzen. Ook wordt de Nationaal Kampioen van 2018 bekendgemaakt. Meer informatie: www.korenfestivalrijsbergen.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief