Afbeelding
Foto: Addo Sprangers

Zundertse Aardbeienfeesten staan weer voor de deur

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

ZUNDERT - De Aardbeienfeesten in Zundert staan weer voor de deur. Komende zaterdag en zondag staat het dorp weer volledig in het teken van de aardbei. Alle ingrediënten voor een tof weekeinde zijn daarbij volop aanwezig: braderie, kermis, fototentoonstelling, presentatie corsomaquettes, muziek en natuurlijk eten en drinken.

In de Molenstraat, de gezellige hoofdstraat van Zundert verrassen de lokale ondernemers hun bezoekers met interessante aanbiedingen en spraakmakende producten. Diverse horecagelegenheden pakken uit met gerechten met aardbeien. Op verschillende podia bij de terrassen vinden optredens van diverse artiesten plaats. Het ondergrondse café In De Wandelgangen verzorgt het terras op de Markt.

Kermis

De Van GoghKamer in het Van GoghHuis is tijdens de komende editie van de Aardbeienfeesten het toneel van een exclusieve 'vintage design & art sale'. Dit jaar geen rommelmarkt in de Van GoghTuin, maar een beurs met bijzondere verzamelobjecten, design, kunst, boeken enzovoorts. Ook is er een opruiming van kunstboeken en artist prints uit de museumwinkel. Geopend op zaterdag en zondag van 12.00 uur tot 17.00 uur. De tal van attracties tellende kermis is tijdens de Zundertse Aardbeienfeesten niet weg te denken. Sterker nog: de kermis is al vanaf het allereerste begin gekoppeld aan het evenement. Voor wie wil genieten van visuele hoogstandjes: de jaarlijkse fototentoonstelling van Fotoclub Zundert in café Wapen van Zundert aan de Katerstraat is een echte aanrader. Uiteraard mag een bezoekje aan 'Bij Ons in Zundert' - het voormalige CultuurCentrum Zundert aan de Molenstraat - niet ontbreken voor een 'sneak preview' van de corsowagens 2018. De maquettes van de corsowagens staan er opgesteld en de optochtcommissie maakt er op zaterdagavond de volgorde van de wagens bekend zoals die zondag 2 september voor de 82ste keer door de Zundertse straten rijden.

Spectaculair

Een bijzondere blikvanger is ook dit jaar weer de Achtmaalse Rally Club die op het Van Goghplein de jaarlijkse rally en de rallysport onder de aandacht van het publiek brengt. Dat gebeurt op bijzondere wijze, want bezoekers kunnen tegen een kleine vergoeding een ronde meerijden in een rallywagen: een unieke belevenis! Minstens zo spectaculair zijn de demonstraties van de Brandweer Zundert op de hoek van de Prinsenstraat en de Molenstraat.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief