Afbeelding
Foto: Gemeente Zundert

Amor schoot raak tijdens dansavond

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

RIJSBERGEN - Een burenfeestje zorgt voor gezelligheid, maar er kan nog veel meer uit voortvloeien. Piet Daamen en Bets Huijbregts weten er alles van. In het lange rijtje van koppels die hun 60-jarig huwelijk vieren, komen we ook het echtpaar uit de Hendrikstraat tegen.

DOOR CHARLES LUIJTEN

Ze hebben hun huwelijksjubileum goed gevierd. Op Tweede Pinksterdag, samen met kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen.

Boerderij

Piet Daamen is de jongste en nog enige overlevende uit een zeven kinderen tellend gezin. Bets Huijbregts komt uit een gezin met vijf kinderen waarvan zij de middelste is van twee zussen en twee broers. Het diamantenpaar heeft vier kinderen, tien kleinkinderen en drie achterkleinkinderen. "Wij hebben altijd geboerd in Tiggelt", aldus Bets. "Piet heeft de boerderij van zijn ouders overgenomen. We hadden koeien, varkens, kippen en tuinbouw. Het was altijd hard werken."

Dansavond

Piet en Bets sloegen elkaar tijdens een dansavond aan de haak. "Daar hebben wij elkaar leren kennen. Het was liefde op het eerste gezicht", vertelt het nog altijd dol op elkaar zijnde koppel. "We hebben een mooi leven gehad", vinden ze. "Samen met de buren kaarten en fietsen en op vakantie. Ook name we tijd voor ontspanning." Vooral de door hen samen ondernomen fietsvakanties staan Piet en Bets goed bij. "Naar Passau-Wenen en de Bodensee bijvoorbeeld." Ook deden ze graag mee aan fietsvierdaagsen in onder meer Tilburg, Hoeven en Bergen op Zoom. "Als het wat verder weg was, gooiden we de fietsen achterin de auto."

De Bosrand

In 1990 nam zoon Christ de boerderij over van zijn ouders. Piet ging bij De Bosrand werken, net als later ook zijn vrouw. Bets: "Ik kon van mijn hobby mijn werk maken. We hebben daar dan ook met veel plezier gewerkt. Ook hebben we bij onze kinderen Christ, Rina en Conny altijd bijgesprongen als die het druk hadden. Ze hebben allemaal een boerderij. Marian woont begeleid in Zundert."

Hobby's

Tegenwoordig doen Piet en Bets het rustig aan. Hobby's hebben ze echter meer dan genoet, zo maken ze duidelijk. Samen trekken ze er nog regelmatig op uit met de fiets en ook kaarten ze veel. Piet speelt daarnaast graag nog een potje biljart, terwijl Bets zich vermaakt met zingen en de computer.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief