Sfeervol beeld van een van de voorgaande edities van het festival Zomer in Zundert.
Sfeervol beeld van een van de voorgaande edities van het festival Zomer in Zundert. Foto: Charles van Campenhout

Zomer van Zundert vol kunst, cultuur en toeval

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

ZUNDERT - Kunst, cultuur en toeval. Dat zijn de belangrijkste trefwoorden voor de Zomer van Zundert. Ook dit jaar houdt Stichting Rotor - samen met diverse coproducenten - het ruim twee weken durende festival dat bol staat van de activiteiten. De Zomer van Zundert duurt van vrijdag 22 juni tot en met zondag 8 juli.

Het Zundertse festival beleeft dit jaar haar vierde editie. Vertrouwde programmaonderdelen krijgen daarbij gezelschap van nieuwe. Het Gele Huis neemt dit jaar zijn intrek in de voormalige winkel van Riet Franken, tussen voorheen Hotel De Roskam en het Van GoghHuis. Hier vindt komende vrijdag onder de noemer LingeRiet Franken Party de opening van de Zomer van Zundert plaats in de vorm van een swingend huisfeest met silent disco en vintage verrassingen voor iedereen die wil komen. Tot en met 7 juli geldt Het Gele Huis - net als in voorgaande jaren - als een tijdelijke werkplaats waar kunstenaars, artiesten, culturele ondernemers en andere creatieve geesten elkaar ontmoeten en inspireren.

Van Gogh Live

Op zaterdag 23 juni en zondag 24 juni is het tijd voor de tiende editie van het popfestival Van Gogh Live. Van 25 juni tot en met 7 juli maakt theatermaker Anouk van den Berg uit Zundert onder de noemer Allemaal Familie exclusief voor de Zomer van Zundert een buurtcultuurproject dat wordt gepresenteerd in de Sint Annaschool en in het Gele Huis. Op donderdag 28 juni is taalvirtuoos Wim Daniëls te gast. Op verzoek van Rotor gaat Wim het in Zundert vooral hebben over wielrennen.

Zundert Got's Talent

Jongerenwerk Zundert houdt op vrijdagavond 29 juni in de Sint Anna-school in De Berk de talentenjacht Zundert Got's Talent. Op zaterdag 30 juni is er een tijdelijke drive in bioscoop op de parkeerplaats achter voorheen Hotel De Roskam, terwijl op zondag 1 juli kleinschalige, jonge creatieve ondernemers op de vrolijke markt SPULplein (voorheen Made in Zundert) laten zien wat ze in huis hebben. Het jeugdtheatergezelschap Schippers & Van Gucht verzorgt deze dag een leuke voorstelling voor jong en oud. Daarnaast is er een speciaal programma voor kinderen.

Starry Night

Speciaal voor de Zomer van Zundert presenteren Peter Dictus en Marleen Hendrickx op donderdag 5 juli in Het Gele Huis een zomeraflevering van het praatprogramma Café Wankelmoed. Op dezelfde locatie is het een dag later swingen met het Penny de Jager Show Orkest. Zaterdag 7 juli staat in het teken van de Starry Night, een avondwandeling vol muziek, dans, theater en literatuur. Bij Anna ten slotte viert op zondag 8 juli van 11.00 uur tot 17.00 uur het KinderFEESTival! in de AnnaTuin, met workshops, creatieve knutselhoekjes, luisterplekjes, sportieve uitdagingen en doe- en timmertafels.[l]

Zomer van Zundert

De Zomer van Zundert duurt van vrijdag 22 juni tot en met zondag 8 juli. Bijna alle onderdelen zijn gratis toegankelijk. Meer informatie via www.rotor-zundert.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief