Afbeelding
Foto: Krinkels

Herinrichting Molenstraat Zundert komt dichterbij

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

ZUNDERT - Vanaf donderdag 21 juni is het Informatiecentrum Herinrichting Molenstraat aan de Molenstraat 36 in Zundert geopend. Vanaf deze locatie bereidt het team van aannemer Krinkels de met de herinrichting van de Molenstraat gepaard gaande werkzaamheden voor.

Aannemer Krinkels BV uit Wouw start op dinsdag 18 september met de herinrichting van de Molenstraat. In de nieuwe situatie wordt deze ingericht als een fietsstraat met eenrichtingsverkeer voor gemotoriseerd verkeer. Voor fietsers blijft het tweerichtingsverkeer in stand. Om ervoor te zorgen dat de weg veilig is en blijft voor het fietsverkeer, is een aantal snelheidsremmende maatregelen toegepast. Zo moeten boombakken langs de rand van de rijbaan en een flauwe bocht in de rijbaan het gemotoriseerd verkeer doen afremmen.

'Shared space'

Het begin van de fietsstraat is voorzien van een inritconstructie met een verhoogde drempel. De bestrating heeft van gevel tot gevel eenzelfde uitstraling om duidelijk te maken dat men zich bevindt in een 'shared space': een ruimte waar fietsers, voetgangers en automobilisten gebruik van maken. De verschillende bestratingsverbanden en de lijngoot bepalen het onderscheid in het gebruik van de ruimte.

Werkvakken

Het project is verdeeld in werkvakken met een lengte van circa 100 meter in verband met de bereikbaarheid van hulpdiensten. De werkzaamheden binnen een werkvak duren om en nabij zes weken. In ieder werkvak start Krinkels met het opbreken van het asfalt van de rijbaan, waarna deze wordt bestraat bestraat. De trottoirs blijven gedurende deze werkzaamheden beschikbaar. Zodra de rijbaan gereed is wordt deze opengesteld voor voetgangers en fietsers. In deze periode worden de trottoirs opengebroken en wordt het nieuwe trottoir aangelegd. Door deze fasering binnen één werkvak te hanteren zijn de voordeuren en ingangen van bewoners en ondernemers gedurende het hele project optimaal bereikbaar. Voor automobilisten zijn er omleidingsroutes beschikbaar. Doorgaand verkeer vindt gedurende het project zijn route via de Beeklaan, welke volledig beschikbaar blijft. Bestemmingsverkeer, zoals winkelend publiek, wordt middels een parkeerroute naar parkeerterreinen in de buurt van de ondernemers aan de Molenstraat geleid.[l]

Informatie

De definitieve plannen zijn binnenkort in te zien via herinrichtingmolenstraat.mett.nl of in het informatiecentrum aan de Molenstraat 36. Het projectteam van Krinkels kan u verdere informatie verschaffen. Vanaf 20 juni is het informatiecentrum geopend van maandag tot en met woensdag en op vrijdag van 08.00 uur tot 16.00 uur, en op donderdag van 07.00 uur tot 17.00 uur. Vanaf 3 september in de oneven weken ook op donderdagavond tot en met 20.00 uur. In de bouwvakperiode van 23 juli tot en met 10 augustus is het informatiecentrum alleen op donderdag van 08.00 uur tot 16.00 uur geopend of op afspraak.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief