Afbeelding
Foto: archief Weekblad de Bode

Twintigste Truckersrit Rijsbergen zoekt extra passagiers

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

Fancy Fair Feestweekend pakt uit in oktober

RIJSBERGEN - Het befaamde Fancy Fair Feestweekend, steevast in het eerste weekeinde van oktober, krijgt dit jaar een bijzonder tintje. Voor de twintigste keer wordt namelijk de jaarlijkse Truckersrit gehouden. Alle inwoners van de gemeente Zundert met een beperking mogen meerijden.

In de zomer van 1998 ging het Fancy Fair Artiestengala op zoek naar een nieuwe invulling voor de zaterdag.Het idee werd geboren om in Rijsbergen een Truckersrit op te zetten. Een truckersrit past helemaal in het straatje van de Fancy Fair omdat de doelstelling van de organisatie is om de Rijsbergse hulpbehoevenden te helpen.

De eerste Truckersrit werd gereden vanaf sporthal 't Trefpunt door Rijsbergen en omliggende gemeentes. Een deelname van een zestig enthousiaste chauffeurs en evenveel dolblije mindervaliden maakte de eerste rit een groot succes. In de daaropvolgende jaren werden drie routes uitgezet die jaarlijks wisselden en steeg het aantal trucks en mindervaliden tot ongeveer 85 à 90. Het enthousiasme van zowel chauffeurs als mindervaliden is al die jaren ongekend hoog gebleven. Hierdoor wordt dit jaar voor de twintigste keer de Truckersrit verreden en wel op zaterdag 6 oktober. De mindervaliden die meerijden komen tot dusver hoofdzakelijk van Amarant, Vakantie Voor Iedereen en steunpunt Laguitensebaan. Dit jaar wil de organisatie echter ook de overige inwoners met beperkingen van de gemeente Zundert de mogelijkheid bieden om mee te rijden. Aanmelden kan via e-mail rijsbergen@outlook.com



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief