Afbeelding
Foto: Gemeente Zundert

Oorlogsgravenstichting eert Zundertse consul Ad Willemse

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

ZUNDERT - Als dank voor zijn werk als consul van de Oorlogsgravenstichting in de gemeente Zundert heeft Ad Willemse  woensdag en zilveren erespeld gekregen.

Hij ontving het kleinood uit handen van Arie Harrewijn, inspecteur bij de Oorlogsgravenstichting. Bij de uitreiking was ook wethouder Patrick Kok aanwezig.

Onderhoud

Ad Willemse neemt na zeventien jaar afscheid als consul. In deze rol was hij sinds 2001 de lokale vertegenwoordiger van de Oorlogsgravenstichting in de gemeente Zundert en daarmee verantwoordelijk voor de in- en externe contacten met betrekking tot het onderhoud van de oorlogsgraven. In de gemeente Zundert liggen vijf Nederlandse en dertien geallieerde oorlogsslachtoffers begraven.

Consuls

In bijna elke gemeente in Nederland bevindt zich wel een oorlogsgraf. De consuls spelen een belangrijke rol bij het beheer en onderhoud van deze graven. In heel Nederland ondersteunen ongeveer 375 consuls de Oorlogsgravenstichting bij de uitvoering van haar werkzaamheden. De consuls, die meestal in dienst zijn van een gemeente, worden officieel benoemd door de burgemeester.

Oorlogsgravenstichting

De Oorlogsgravenstichting houdt de herinnering aan alle Nederlandse oorlogsslachtoffers levend bij huidige en toekomstige generaties. De stichting doet dit door hun levensverhalen te verzamelen en te delen en het onderhouden van de 50.000 Nederlandse oorlogsgraven waar ook ter wereld.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief