Afbeelding
Foto: Addo Sprangers

Miljoenenclaim Zundert in zaak-Fort Oranje volgens rechter niet gedetailleerd genoeg

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

RIJSBERGEN - Slordig. Aldus omschrijft de Bredase rechter de wijze waarop de Gemeente Zundert haar claim van 5,2 miljoen euro aan gemaakte kosten voor het beheer van de Rijsbergse camping Fort Oranje in kaart heeft gebracht.

Volgens de rechter is het - vanwege het wel heel summiere kostenoverzicht - bijna ondoenlijk voor campingeigenaar Cees Engel om verweer te voeren tegen de door de Gemeente Zundert bij hem neergelegde claim. Hij is overigens niet van plan deze te gaan betalen, zou kondigde de campingbaas maanden geleden al aan. De sluiting van camping Fort Oranje is naar de mening van Engel nog altijd onrechtmatig. Ook de door de Gemeente Zundert opgevoerde kosten - voor onder meer beveiliging van het recreatiepark - zijn in zijn ogen buitensporig. De rechter gelastte de Gemeente Zundert woensdag de aan Engel gepresenteerde rekeningen uitvoeriger te specificeren. De raadsman van de Gemeente Zundert gaf aan dat zijn klant hieraan zal voldoen.

Sluiting

Toen de Gemeente Zundert op 23 juni 2017 het beheer van de Rijsbergse camping Fort Oranje overnam, was het haar direct duidelijk dat de erbarmelijke leefomstandigheden en de veiligheidssituatie op de camping noodzaakten tot actie. Samen met de hulpdiensten werd toen besloten tot sluiting van de camping. Bewoners moesten op zoek naar andere woonruimte. Vanaf dat moment is gefaseerd gewerkt aan het verplaatsen van de bewoners. De gemeente Zundert vangt op dit moment op het voormalig AZC, de Kloostertuin, in 28 woonunits voormalige bewoners van Fort Oranje op.

Kosten

Nu de camping leeg is, is de Gemeente Zundert bezig met de toekomst van het terrein, zonder dat zij hierover concrete uitspraken wil doen. Wel heeft de Gemeente Zundert al meerdere malen duidelijk gemaakt dat de tot nu toe gemaakte kosten - 5,2 miljoen euro - zullen worden verhaald op campingeigenaar Cees Engel. Alleen vorig jaar al is de Gemeente Zundert ruim 3,6 miljoen euro kwijt geweest aan beheer, ontruiming en beveiliging van camping Fort Oranje in Rijsbergen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief