Afbeelding
Foto: archief Weekblad de Bode

Organisatie trekt stekker uit uitreiking Corsief Awards

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

ZUNDERT - Er vindt dit jaar geen uitreiking van de Corsief Awards plaats. Ook de award show gaat dus niet door. Corsomagazine Corsief, organisator van het evenement, bekijkt hoe het evenement eventueel in de toekomst nog kan worden vormgegeven.

Volgens woordvoerster Miranda Eiting liggen verschillende redenen ten grondslag aan het besluit om te stoppen met de uitreiking van de Corsief Awards. De belangrijkste reden is dat het evenement nimmer massaal is omarmd door corsominnend Zundert. "De Corsief Awards zijn nooit heel groot geworden. Mensen vinden het wel leuk, maar slechts een kleine groep komt ook echt naar de award show. Schijnbaar heeft het niet veel aantrekkingskracht. Je moet je dan afvragen of je hier met vrijwilligers nog zoveel tijd en energie in moet stoppen."

Onzekerheid

Met de recente sluiting van de vaste locatie 'Bij ons... in Zundert' komt daar volgens Eiting ook nog eens de onzekerheid over het doorgaan van de corsofototentoonstelling bij. Tijdens de award show werd namelijk ook altijd de winnende corsofoto bekendgemaakt. "Alles bij elkaar een goed moment om nu te stoppen. We hebben het met plezier een aantal jaren gedaan. Het is mooi geweest. Tijd voor nieuwe ideeën."

Corsief Corso-pool

De Corsief Awards werden voor het eerst uitgereikt in 2014. De redactieleden van het corsomagazine Corsief noemden het 'prijzen voor en door de corsogemeenschap'. Publiek mocht namelijk via haar website mensen nomineren voor een award en vervolgens stemmen. De Corsief Corso-pool die Corsief ieder jaar organiseert tijdens de Aardbeienfeesten, waarbij iedere bezoeker een wilde prognose mag doen voor de komende editie van Corso Zundert, gaat overigens wel door.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief