Afbeelding
Foto: Corne Backx

Buurtschap Veldstraat uit de brand na succesvolle noodkreet UPDATE

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

ZUNDERT - De oproep van buurtschap Veldstraat om hulp bij het beregenen van haar bloemenveld blijkt niet aan dovemansoren gericht. Binnen de kortst mogelijke tijd werden er vanuit de lokale gemeenschap voorzieningen getroffen die mogelijke problemen met de straks voor Corso Zundert benodigde dahliavoorraad kunnen voorkomen.
 

'We hebben water', zo meldt Corné Backx op Facebook. "Het is gelukt om een put te vinden met voldoende water om ons bloemenveld te beregenen. Grote dank aan Michael de Bie voor het gebruik van de put. Jef Oostvogels en Marco Bekers voor de slangen en rioolservice John en brandweer Zundert voor het schoonmaken van de pijp onder de weg! Dank, dank, dank!'

In gevaar

Door de aanhoudende droogte dreigde het bloemenveld van de buurtschap in gevaar te komen. Het onttrekkingsverbod uit de Kleine Beek maakte namelijk dat  de buurtschap haar bloemenveld niet kon beregenen. De oplossing lag binnen handbereik dankzij een in de buurt gevonden put. Daarvoor zijn echter waterslangen nodig. Via haar Facebook-pagina deed de buurtschap daarom een oproep.  Met succes dus. Het veld wordt inmiddels beregend.

Onttrekkingsverbod

Sinds donderdag 28 juni geldt een onttrekkingsverbod uit sloten, beken en andere watergangen in de stroomgebieden van de Bijloop, Oude Bijloop en Turfvaart in Breda, Etten-Leur, Rucphen en Zundert. De hoge temperaturen en de weersverwachting leiden ertoe dat waterschap Brabantse Delta deze maatregelen moet nemen. Door de lage waterstand kan er schade optreden aan oevers en kaden en stijgt de kans op sterfte van dieren en planten in watergangen. Zodra de omstandigheden het toelaten, trekt het waterschap de verboden in.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief