Feest bij Moerse Boys. Met een heuse jubileumweek viert de club haar 75-jarig bestaan. FOTO JESSIE FOTOGRAFIE
Feest bij Moerse Boys. Met een heuse jubileumweek viert de club haar 75-jarig bestaan. FOTO JESSIE FOTOGRAFIE Foto: Jessie fotografie

Jubileumweek markeert 75-jarig bestaan Moerse Boys

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

KLEIN ZUNDERT - Voor iedereen die Moerse Boys een warm hart toedraagt, is het aftellen geblazen. Met een uitgebreid activiteitenprogramma herdenkt 'De Moer' komende week tijdens een heuse jubileumweek namelijk haar 75-jarig bestaan .

Dat er straks op sportpark De Akkermolen een behoorlijk feestje wordt gevierd, zal slechts weinigen kunnen ontgaan. Al is het alleen al vanwege de grote feesttent die op het terrein verrijst. Een feestje dat komende dinsdag 13 november start met een officiële receptie. Die dag is niet toevallig gekozen: het is dan immers precies 75 jaar geleden dat Moerse Boys - op 13 november 1943 - werd opgericht. Een mooi moment om meteen de speciaal gemaakte jubileumfilm te presenteren, met hierin interviews met diverse clubcoryfeeën. De spelers van de selectie steken dinsdagavond tijdens de receptie op een opvallende manier de handen uit de mouwen: zo zullen zij als ober fungeren.

Spelletjes

Woensdag 14 november staat volledig in het teken van de jeugd en van het G-team van Moerse Boys. 's Middags is er voor de wat jongere jeugdleden van alles te doen op het terrein van Moerse Boys, 's avonds is het de beurt aan de wat oudere jeugdleden en de leden van het G-team. Zo is er een truck van de KNVB met allerlei activiteiten en spelletjes, staan er springkussens en is er een zogenaamd voetbalbiljart. De oudere jeugd heeft de mogelijkheid om voetgolf te spelen. Hiertoe worden rondom sportpark De Akkermolen allerlei holes met verschillende attributen uitgezet. En voor wie zich even (weer) kampioen wil voelen: belangstellenden kunnen op de foto met de beker die de Oranje Leeuwinnen (het Nederlands vrouwenelftal) vorig jaar als Europees kampioen in de wacht sleepten.

Moerse Boys Got Talent

Donderdag 15 november geldt als 'rustdag' voor de leden van de jubileumcommissie en de vele vrijwilligers die gedurende de jubileumweek in touw zijn, zodat vrijdag 16 november alle aandacht uit kan gaan naar Moerse Boys Got Talent. In een avondvullend programma brengen leden van Moerse Boys (vanaf de A-jeugd) al dan wel of niet vermoede talenten in de openbaarheid, bijvoorbeeld via de vertoning van een filmpje, het opvoeren van een toneelstukje of het zingen van een liedje. Dat doen zij zowel individueel als in teamverband. Het is een moderne variant op de circusacts die leden van Moerse Boys mochten opvoeren tijdens de viering van het 60-jarig bestaan van de club. Moerse Boys Got Talent is ook toegankelijk voor niet-leden van de club!

Happen en stappen

Zaterdagavond 17 november kunnen de dansschoenen voor de dag worden gehaald tijdens de feestavond voor alle leden van Moerse Boys. Diverse artiesten een en deejay moeten er dan voor zorgen dat de feestavond dankzij een sfeervolle ambiance als 'onvergetelijk' de geschiedenis in gaat. Aan alle goede dingen komt echter een einde en dat geldt ook voor de jubileumweek van Moerse Boys. Die wordt op zondagmiddag 18 november afgesloten met, voor de allerkleinsten, de aankomst van Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten. Daarnaast is er op zondag een familiewandeling langs alle locaties waar ooit de voetbalvelden van Moerse Boys hebben gelegen: de Antoniusschool in Klein Zundert, bijvoorbeeld, waar het aldaar gelegen veld bekend stond als 'bij het kerkhof'. Maar ook de Pastoor van Vessemstraat, café Den Hoek en natuurlijk 'last but not least' sportpark De Akkermolen. Bij elke locatie wordt er in een notendop iets verteld over de geschiedenis van de club en wordt er een hapje en een drankje genuttigd. Happen en stappen met Moerse Boys dus.[l]

Jubileumweek

Surf voor een uitgebreid activiteitenoverzicht naar www.moerseboys.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief