Afbeelding
Foto: Tom van der Put

Restanten afgebrand huis Rijsbergen worden dit jaar nog gesloopt

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

RIJSBERGEN - De eind augustus van dit jaar afgebrande woning met rieten kap aan de Antwerpseweg in Rijsbergen, of wat daar nog van over is, wordt dit jaar nog tot de grond toe gesloopt.

Dat meldt eigenaar René Boerema. "De uit 1934 stammende woning kan niet op basis van de huidige normen worden herbouwd", zegt hij. "Ik ben nog in overleg met de verzekering over de herbouwwaarde. Voordat een definitief besluit valt over de herbouw, moet er duidelijkheid zijn over het budget en wat er qua huidige norm,en kan worden gebouwd. Ook met het oog op de toekomst, nu we bijvoorbeeld met zijn allen van het gas af moeten. Zodra ik er zicht op heb, plaats ik een bord in de tuin."

Alles kwijt

Hij zegt het met een lach, want nieuwsgierige vragen over de toekomst van zijn woning krijgt Tené Boerema volop. Al zou je als buitenstaander denken dat er niet veel te lachen valt. "Ik ben zo goed als alles kwijt. Het vervelendste is dat het daarbij ook gaat om zaken met emotie, zoals schilderijen en erfstukken."  Aan de zakelijke kant bleek de schade voor Boerema, die vanuit huis werkt, gelukkig beperkt. "Voor een belangrijk deel zijn mijn gegevens digitaal opgeslagen."

Gastvrij

Boerema en zijn gezin logeren op dit moment nog bij de buren, waar zij na de verwoestende brand liefdevol werden opgevangen. "En dat is verre van kamperen, hoor. Het gaat heel goed. Onze buren hebben een ruim huis en iedereen heeft zijn eigen ruimte. We zijn heel gastvrij ontvangen. Als we al die tijd in een hotel hadden moeten verblijven, was de nood toch hoger geweest."

Feestdagen

Desondanks hopen Boerema en de zijnen zich binnenkort op een tijdelijk verblijfadres elders te kunnen installeren. "We gaan waarschijnlijk een huis in Breda huren. De feestdagen vieren we straks lekker samen met het gezin."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief