Afbeelding
Foto: Saskia Roks

Sinterklaas en Zwarte Pieten op weg naar Rijsbergen

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

RIJSBERGEN - 'Vol verwachting klopt ons hart…'.  De landelijke intocht van Sinterklaas is komende zaterdag in Zaanstad. Een dag later al, op zondag, brengen de Goedheiligman en zijn Zwarte Pieten ook een bezoek aan Rijsbergen

Rond 12.00 uur worden de eerste Zwarte Pieten verwacht en om 12.30 uur zal de Sint bij het Kennedyplein aankomen. Kinderen wordt gevraagd  om vooral een muziekinstrumentje mee te nemen, zodat op het plein samen muziek kan worden gemaakt. Samen met zijn Zwarte Pieten, de harmonie St. Cecilia en alle kinderen gaat de stoet dan via de Hogestraat en de Sint Bavostraat naar Museum De Weeghreyse. Daar zal burgemeester Leny Poppe-de Looff op het bordes een welkomstwoord houden, waarna het kinderfeest iets na 13.00 uur in De Koutershof kan gaan beginnen. De genoemde straten zullen tijdens de rondrit tijdelijk afgesloten worden voor verkeer door verkeersregelaars.


Nummers afhalen
Vanaf 12.00 uur kan bij Bon Appetit op het Kennedyplein een nummertje afgehaald worden voor iedereen die de Sint 's middags in de grote zaal van De Koutershof wil bezoeken. De Koutershof zal iets na 13.00 uur open zijn, waarna iedereen op nummervolgorde in de grote zaal binnengelaten wordt om de Sint een handje te geven. Ieder kind (in elk geval tot en met groep 5) krijgt ook dit jaar weer een leuk cadeautje en een goed gevulde snoepzak.Degene die vanaf 12.00 uur geen nummer kan of wil afhalen is natuurlijk ook van harte welkom bij de Sint. Hou er dan rekening mee dat je tussen 15.45 en 16.00 uur (dan vertrekt de Sint weer) in De Koutershof aan de beurt bent om de Sint de hand te schudden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief