Cock van Overveld is onderscheiden met de welzijnspenning.
Cock van Overveld is onderscheiden met de welzijnspenning. (Foto: Charles van Campenhout)

Welzijnspenning Zundert voor Cock van Overveld

  Algemeen,Nieuws

ZUNDERT - Cock van Overveld heeft zaterdagavond uit handen van loco-burgemeester Zopfi de Welzijnspenning van de Gemeente Zundert ontvangen. Hij kreeg de onderscheiding vanwege zijn jarenlange verdiensten voor de Zundertse maatschappij.


De uitreiking vond plaats  tijdens het jaarlijkse teerfeest van Harmonie Nut en Vermaak, waar Van Overveld tevens zijn 50-jarig jubileum vierde. Cock van Overveld is sinds 1968 lid van de Harmonie Nut en Vermaak. Hij vervult de functie van penningmeester en is betrokken geweest bij de organisatie van drie jubilea-vieringen van de muziekvereniging. Tevens is hij actief als muzikant. Hij begon op klarinet, vervolgens tenorsax. En nu blaast hij al meerdere jaren als solist de baritonsax. Een repetitie wordt niet overgeslagen.

Diverse activiteiten

In 1971 stond hij als 15-jarige aan de wieg van de stichting Het Zundertse Gehandicapt Kind. In zijn rol als penningmeester was hij betrokken bij de organisatie van het voetbalspektakel. De voetbalwedstrijd FC Apollo tegen een artiestenteam leverde inkomsten om leuke activiteiten voor de kinderen te organiseren. Van 1994 tot 2005 vervulde hij wederom de rol van penningmeester. Dit keer bij de Bode Triathlon, de vereniging die internationale wedstrijden organiseerde en Olympische kampioenen afleverde. Van Overveld was hier wekelijks druk mee bezig. Cock van Overveld is een verenigingsmens in hart en nieren. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief