Foto: archief Weekblad de Bode

Van Aert stopt als hoofdtrainer bij VV Achtmaal

  Algemeen,Nieuws

ACHTMAAL - John van Aert stopt na afloop van het huidige seizoen als trainer van VV Achtmaal. Dat heeft hij dinsdagavond officieel bekendgemaakt. Na vijf seizoenen zullen de wegen van Van Aert en 'zijn' VV Achtmaal dus scheiden.


"Het is mooi geweest", vindt Van Aert. Hij heeft naar eigen zeggen het gevoel dat er niet veel meer rek zit in zijn momenteel in de Vierde Klasse B uitkomende ploeg . "Dat gevoel had ik vorig seizoen nog wel", zegt hij. VV Achtmaal bekleedt op dit moment de tiende plaats op de ranglijst. Van Aert: "Door mijn besluit vroeg bekend te maken, creëer ik duidelijkheid voor zowel de club als mijzelf. Het geeft VV Achtmaal ook voldoende tijd om op zoek te gaan naar een opvolger." Hij zegt zelf nog geen andere plannen te hebben. "Mocht er echter een leuke club voorbij komen, dan zal ik zeker alle opties bekijken."

Vertrouwen

John van Aert gaat in ieder geval uit van een positieve afsluiting van het seizoen. "Ondanks het feit dat we met onze kleine selectie wel een beetje kwetsbaar zijn, heb ik er alle vertrouwen in dat ik VV Achtmaal kan achterlaten in de Vierde Klasse. Dan kan ik pas echt met een tevreden gevoel terugkijken."

Verrassend

Hij kan in ieder geval terugblikken op een tot nu toe vrij succesvolle periode bij VV Achtmaal sinds zijn aanstelling als trainer bij de club vijf seizoenen geleden. "In het eerste jaar zijn we vooral bezig geweest met het creëren van de juiste randvoorwaarden", vertelt Van Aert. "Het tweede seizoen al promoveerden we via de nacompetitie naar de Vierde Klasse, dankzij een beslissend doelpunt in de laatste minuut tegen Koewacht. Een prachtig resultaat. Mooi ook was ons debuut in de Vierde Klasse met een verrassende derde plaats. VV Achtmaal deed echt van zich spreken dat seizoen. Zo wonnen we tien thuisduels op rij zonder een doelpunt tegen te krijgen. In dat seizoen haalde VV Achtmaal vijftig punten. Jammer genoeg werden we in de nacompetitie uitgeschakeld door een sterker Breskens. Vorig seizoen ging het moeizamer, We eindigden op een elfde plaats, al wisten we ons drie wedstrijden voor het einde van het seizoen al wel veilig te spelen. Wel hadden we een mooi bekeravontuur. We wisten te overwinteren in het bekertoernooi waarin we uiteindelijk met een nipte 1-2 nederlaag werden uitgeschakeld door hoofdklasser IFC.""

Loopbaan

Als hoofdtrainer stond John van Aert eerder aan het roer bij DEVO (vier seizoenen) en bij VV Wernhout (drie seizoenen). Als speler was hij actief voor VV Achtmaal en Moerse Boys. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief