Afbeelding

VV Zundert en trainer Ger Musters zetten punt achter samenwerking

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

ZUNDERT - VV Zundert en Ger Musters hebben samen besloten om na zes seizoenen een punt te zetten achter hun samenwerkingsverband.  De selectie is donderdagavond officieel op de hoogte gesteld van het besluit.

Vorig jaar december nog tekende Musters (opnieuw) een jaar bij voor één seizoen. Het betekende dat beide partijen dit seizoen voor het zesde achtereenvolgende seizoen aan elkaar verbonden waren. Een opmerkelijk gegeven in het voetbalwereldje, waar op alle niveaus trainers niet meer dan de status van een wegwerpproduct lijken te genieten. Dat de samenwerking tussen Musters en Zundert opnieuw werd gecontinueerd,was vooral ook een signaal om te laten zien dat de befaamde houdbaarheidsdatum van de trainer in Zundert nog lang niet in zicht was.

Promoties

Trainer Ger Musters en VV Zundert leken toen ook nog zeker niet op elkaar uitgekeken. In goed overleg hebben beide partijen nu echter besloten dat aan het einde van het seizoen het juiste moment is aangebroken om ieder weer een andere weg in te slaan. Zes jaar geleden begon de samenwerking in de Vierde Klasse. Onder leiding van de ervaren oefenmeester bereikte VV Zundert - na twee promoties in drie seizoenen - voor het eerst in haar geschiedenis de Tweede klasse. Hier bekleedt de club momenteel - in het derde seizoen - de elfde plaats op de ranglijst.

 Loopbaan

Ger Musters, oud-voetballer van Beek Vooruit, NAC, Hoogstraten, Rood-Wit (hoofdklasse), TSC (hoofdklasse) en Internos, begon zijn trainerscarrière bij VV Hoeven, waarna hij in een periode van zes jaar Internos van de Derde Klasse naar de Hoofdklasse bracht. Vervolgens werd hij trainer bij RBC, waar hij verantwoordelijk was voor de beloftes. Aansluitend was hij hoofdtrainer van hoofdklasser Baronie, FC Binnenmaas (Derde Klasse zaterdag) en opnieuw Internos, voordat hij naar VV Zundert verkaste.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief