Afbeelding
Foto: Addo Sprangers

Molenstraat krijgt straks 49 'Zundertse' boombakken

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

ZUNDERT - Na de herinrichting van de Molenstraat in Zundert, staan er 49 boombakken met daarin bomen die geselecteerd en/of gekweekt zijn door vijf Zundertse kwekers. Samen met wethouder Patrick Kok plantten de kwekers donderdag de eerste boom aan zodat deze zich kan zetten in de boombak.

De handeling vond plaats bij Boomkwekerij Richard de Bie aan de Bredaseweg in Zundert. "De Molenstraat is van Zundert en dat willen we laten zien, ook in de uitstraling", aldus wethouder Patrick Kok. "Samen met de coöperatieve vereniging Treeport Zundert zijn we op zoek gegaan naar een oplossing om het groen in de straat te brengen en tegelijkertijd flexibel te kunnen zijn als het gaat om grote evenementen en de bomen even uit het straatbeeld moeten. Zoals bij het Corso. De oplossing vonden we in de verplaatsbare boombakken.",

Zundertse kweek

De boomsoorten die in de Molenstraat komen te staan zijn botanisch interessant of hebben een directe binding met Zundert omdat ze hier gekweekt zijn. Zo ontstaat een heuse bomentuin in de gemeente Zundert. Vijf Zundertse kwekers en leveranciers dragen bij aan de levering van de 49 bomen. De vijf Zundertse kwekers zijn: Boot & Dart, Boomkwekerij Richard De Bie, Boomkwekerij Bömer, Special Plant Zundert en Trendy Green Design. Het bedrijf Zoontjes Boomprojecten, specialist in boombakken, doet de aanplant en verzorging van de bomen.

Innovatief watersysteem

De boombakken zitten gekoppeld aan een ondergronds irrigatiesysteem zodat de bomen computergestuurd hun watergiften kunnen krijgen. Boomkweker Boot & Dart en boomkwekerij De Bie hebben een gedeelte van hun terrein beschikbaar gesteld voor de tijdelijke plaatsing van de boombakken totdat ze op hun definitieve plek gezet worden in de Molenstraat. Het plaatsen van de boombakken gebeurt in volgorde van de diverse werkfases in de Molenstraat. Nadat aannemer Krinkels een fase heeft afgerond zullen er steeds bomen bij komen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief