Afbeelding
Foto: Pixabay

Groen licht voor bouw supermarkt in Wernhout

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

ZUNDERT - De Zundertse gemeenteraad heeft zich dinsdagavond unaniem geschaard achter de plannen voor de bouw van een supermarkt en woningen bij Café De Valk in Wernhout. De raad stemde unaniem vóór. Wel uitten diverse fracties hun zorgen over de parkeersituatie in de directe omgeving.

De nieuwbouwplannen van Peter en Inge Mutsters aan de Wernhoutseweg 135 en 135a te Wernhout zullen straks dus definitief gestalte krijgen. Het initiatief van de eigenaren van Café De Valk omvat ruimte voor een supermarkt, twaalf appartementen en vier grondgebonden woningen met bijbehorende voorzieningen. Coop Vastgoed B.V. wordt de huurder van de winkelruimte. De komst van de supermarkt en de woningen betekent de start van een reeks nieuwbouwinitiatieven welke het dorpshart van Wernhout weer harder moeten laten kloppen.

Nu of nooit

Wethouder Patrick Kok, portefeuillehouder Ruimtelijke Ordening, is blij met het initiatief. Eerder al sprak hij van een 'nu of nooit'-situatie. "De leefbaarheid in Wernhout staat onder druk. Daarom heeft het college prioriteit gegeven aan de komst van de supermarkt", aldus de wethouder. Volgens ondernemer Peter Mutsters is er sprake van een in samenwerking met de Gemeente Zundert tot stand gekomen samenhangend plan 'waarin sociale cohesie wordt bevorderd, woonplezier voor zowel starters als senioren worden vergroot en ondernemend Wernhout een boost krijgt'. Maes-Jacobs uit Zundert is de projectontwikkelaar. Het is nog niet bekend wanneer de eerste schop de grond in gaat.

Kloppend dorpshart

Naast de nieuwbouwplannen van familie Mutsters spelen er nog enkele woningbouwinitiatieven in het dorpshart, zoals nieuwe woningen aan de Wernhoutseweg 120-122. Restaurant-cafetaria De Bolle Buiken XXL heeft daarnaast het voornemen om de horeca verder uit te breiden en enkele appartementen te bouwen. "Deze initiatieven zorgen ervoor dat Wernhout een mooi, kloppend dorpshart krijgt die het verdient," aldus wethouder Kok.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief