Afbeelding
Foto: VV Zundert

VV Zundert presenteert Jack Sweres als nieuwe trainer

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

ZUNDERT - Jack Sweres is de nieuwe trainer van VV Zundert. Vrijdagavond kwamen de voormalige speler van NAC en de tweedeklasser uit Zundert tot een akkoord en werd de spelersgroep ingelicht.

Als voetballer was Sweres ook nog actief voor VC Vlissingen en Baronie. Momenteel is hij werkzaam als trainer bij Rood-Wit uit Sint Willebrord, uitkomend in de eerste klasse B (district West 2), waar hij vorig jaar voor één seizoen tekende. In december echter besloten Rood-Wit en Sweres al om na dit seizoen uit elkaar te gaan vanwege 'botsende karakters' van trainer en spelersgroep. Als opvolger van Sweres legde Rood-Wit al de huidige trainer van Bruse Boys vast, Marco Groeneveld. Jack Sweres trainde eerder de jeugd van NAC, Baronie, Internos en Virtus.

Ger Musters

Met Sweres komt een andere oud-NAC'er aan het roer in Zundert. In december besloten VV Zundert en de huidige oefenmeester Ger Musters (ex-speler van NAC) namelijk om na zes seizoenen een punt te zetten achter hun samenwerkingsverband. In december 2017 nog tekende Musters (opnieuw) een jaar bij voor één seizoen. Het betekende dat beide partijen dit seizoen voor het zesde achtereenvolgende seizoen aan elkaar verbonden waren. Een opmerkelijk gegeven in het voetbalwereldje, waar op alle niveaus trainers niet meer dan de status van een wegwerpproduct lijken te genieten. Dat de samenwerking tussen Musters en Zundert opnieuw werd gecontinueerd, was vooral ook een signaal om te laten zien dat de befaamde houdbaarheidsdatum van de trainer in Zundert nog lang niet in zicht was.

Promoties

Trainer Ger Musters en VV Zundert leken toen ook nog zeker niet op elkaar uitgekeken. In goed overleg besloten beide partijen echter dat aan het einde van het seizoen het juiste moment is aangebroken om ieder weer een andere weg in te slaan. Zes jaar geleden begon de samenwerking in de Vierde Klasse. Onder leiding van de ervaren oefenmeester bereikte VV Zundert - na twee promoties in drie seizoenen - voor het eerst in haar geschiedenis de Tweede klasse. Hier bekleedt de club momenteel - in het derde seizoen - de negende plaats op de ranglijst. Komende zondag speelt VV Zundert de uitwedstrijd tegen SC Kruisland.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief