Hofdames Romy (l) en Ilse kunnen niet wachten tot het zover is en ze prins Petrus mogen vergezellen.
Hofdames Romy (l) en Ilse kunnen niet wachten tot het zover is en ze prins Petrus mogen vergezellen. (Foto: Erwin Martens)

Romy en Ilse klaar voor eerste carnaval als hofdames van 't Aopelaand

  Algemeen,Nieuws

RIJSBERGEN - Twee nieuwe gezichten in de Raad van Elf van 't Aopelaand dit jaar. Hofdames Romy van den Bemd (20) en Ilse Hereijgers (20) vergezellen prins Petrus en zijn gevolg tijdens de doldwaze carnavalsdagen. Een nadere kennismaking met beide dames.


Voor Romy was het misschien vanzelfsprekend dat zij hofdame werd. Haar vader is namelijk prins Petrus. En dan kun je er eigenlijk niet onderuit om ja te zeggen natuurlijk. "Ik vond het mooi dat mijn vader me vroeg om hofdame te worden. Om samen met je vader tijdens de carnavalsdagen op pad te mogen, is toch wel bijzonder." Wel vond Romy dat haar collega iemand moest zijn die ze goed kende. Dat bleek niet heel moeilijk: vriendin en buurmeisje Ilse bleek haar geschikte wederhelft als Hofdame. "Ik moest er wel even over nadenken, hoor, maar het is toch mooi en zeker een eer om dit te mogen doen", aldus Ilse.


Drukbezette dames
En zo stonden ze afgelopen 'Elfde van dun Elfde' ineens aan de zijde van de prins. Nu carnaval dichterbij komt, neemt ook de drukte voor de dames toe. "Ik denk dat we de komende tijd wel drie of vier avonden of dagen per week met carnaval en onze functie bezig zijn", legt Romy uit. Zij vindt het belangrijk om, nu ze de tijd ervoor heeft, iets terug te doen voor de maatschappij. "Druk is het wel", gaat Ilse verder. "Ik woon en studeer in Tilburg, dus dat wordt wel een paar keer op en neer reizen, maar ook ik vind het belangrijk om je in te zetten voor je medemens. En dat dat op deze manier kan is natuurlijk fantastisch."

Actief
De dames hoeven straks niet alleen mooi te wezen en te zwaaien. Tijdens de carnavalsdagen maar ook ervoor zijn ze volop actief met activiteiten. Romy: "Zo moeten we helpen tijdens de Bonte Avonden en zijn we ook bezig met een herziening van de carnavalslessen op de basisscholen. Die vonden we inmiddels een beetje gedateerd." Ze besloten om het lessenpakket en de carnavalslessen die zij geven van een update te voorzien, het mocht allemaal wat moderner. Allures? Dat valt gelukkig erg mee. "Nu we hofdames zijn, worden we ineens op straat herkend", vertelt Ilse lachend. "Dat is toch wel even wennen in het begin, maar ook grappig. Vooral kinderen zijn echt helemaal fan van je en kijken naar je op."

Romy en Ilse kijken erg uit naar carnaval, maar koesteren tegelijkertijd ook niet te veel verwachtingen. "We willen alles gewoon over ons heen laten komen. We zien wel hoe het loopt." Eén gouden tip hebben ze voor de komende drie jaar in ieder geval al gehad vanuit de doorgewinterde carnavalsvrouwen van de Raad van Elf-leden: "Vooral veel sneeuwwitjes drinken, dan houd je het langer vol!" 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief