Foto: CV De Goudpoepers

Jimmy Meeusen is de nieuwe 'pliessie' van De Goudpoepers

  Algemeen,Nieuws

ACHTMAAL - De Goudpoepers hebben een nieuwe 'pliessie': Jimmy Meeusen mag de bijzondere taak torsen om De Goudpoepers tijdens de vijf dagen carnaval in het gareel te houden. Streng is 'ie niet, maar met enkele jaren als Raad van Elf-lid op de teller heeft hij in ieder geval genoeg carnavalservaring.


Hoe word je de politie van de Goudpoepers? "Nou, dat gaat makkelijker dan je denkt", lacht Jimmy. "Nee, ik ben sinds 2011 lid van de Raad van Elf. Remy Godrie is jarenlang politie geweest, evenals voorzitter van de carnavalsvereniging. Hij heeft daarmee veel werk verzet, maar hij wilde graag plaats maken voor nieuwe aanwas." En zo werd in Jimmy de ideale persoon gevonden om de politiepet op het hoofd te zetten. "Nu ik eenmaal gesetteld ben, heb ik er eerlijk gezegd ook meer tijd voor."

Strak schema
Als pliessie heeft hij toch een vrij divers takenpakket. "Tijdens carnaval zal ik prins Ralph vooral op de achtergrond assisteren. Zorgen dat er op tijd een bloemetje is geregeld bijvoorbeeld. Verder zorg ik dat de tijd goed in de gaten wordt gehouden. Ook De Goudpoepers hebben namelijk een strak schema." Daarnaast is het regelen van de optocht een van de zaken waar hij zich zoal mee bezig zal gaan houden. "We hebben een flinke optocht, maar het is en blijft altijd een gezellige bende. Een goed georganiseerde ook, trouwens."

Nauw betrokken
Het mooiste aan zijn functie vindt hij dat hij nauw betrokken is met het dorp. "Ook leer je het dorp tijdens carnaval op een andere manier kennen. En veel beter ook. Je trekt met zowel jong en oud op." Jimmy kijkt dan ook naar de persoonlijke bezoeken. "Bij onze zieken- en ouderenbezoeken liggen we vaak dubbel van het lachen om alle wijsheden die ouderen in petto hebben voor ons." Volgens hem ook goed om te horen wat er zoal onder de oudere inwoners van Achtmaal leeft. Maar vooral gaat het om de gezelligheid. "En zolang het gezellig is hoor je mij niet fluiten!"

Feestje voor de prins
Bijzonder moment dit jaar ook voor Prins Ralph dun Elfde die op 1 maart 33 jaar wordt. En een verjaardag met zulke carnavaleske getallen laten ze op Achtmaal niet zomaar voorbij gaan. "Op die vrijdag zijn alle Goudpoepers uitgenodigd om samen met de Raad van Elf de verjaardag van de prins te vieren bij De Toekomst", vertelt Jimmy. "Daarbij zijn ook alle oud-leden van harte uitgenodigd. Het belooft een mooi verjaardagsfeestje van onze prins te worden." 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief