dav
dav (Foto: Gemeente Zundert)

Camping De Ossewei in Achtmaal gaat over op zonne-energie

  Algemeen,Nieuws

ACHTMAAL - Op camping De Ossewei in Achtmaal is woensdag officieel een ondergrondse warmtebuffer in gebruik genomen. Met deze installatie kan de camping van het gas af en gebruik gaan maken van zonne-energie.


De officiële ingebruikname van de warmtebuffer werd verricht door gedeputeerde Anne-Marie Spierings (portefeuillehouder Energie) van de Provincie Noord-Brabant. Na een welkomstwoord door wethouder Johan de Beer (portefeuillehouder Duurzaamheid) en onthulde de gedeputeerde onder het oog van vele belangstellenden een bord bij de installatie en nam daarmee de warmtebuffer officieel in gebruik. Het betreft een innovatieve ondergrondse warmtebuffer die met zonne-energie verwarmd water langdurig opslaat en omzet in energie voor de camping. Het douchen, de ruimteverwarming en de verwarming van het zwemwater gebeurt straks via de warmtebuffer.

Klimaattop Zuid

Tijdens de Klimaattop Zuid in juni vorig jaar ontvingen de eigenaren van camping De Ossewei de aanmoedigingsprijs voor klimaatinnovatie van de provincie Noord-Brabant. Gedeputeerde Anne-Marie Spierings sprak de wens uit dat dit project als voorbeeld mag dienen voor andere organisaties. Nu is dit het eerste project dat ook daadwerkelijk is gerealiseerd.

VV Wernhout

De ondergrondse warmtebuffer is bedacht en uitgevoerd door het in 2015 opgerichte bedrijf HoCoSto (een afkorting voor Hot Cold Storage) uit Achtmaal, gespecialiseerd in duurzame warmteopslag. Deze zomer zal HoCoSto eenzelfde warmtebuffer installeren bij het sportpark van VV Wernhout. Dankzij het warmteopslagsysteem moet VV Wernhout als eerste voetbalclub van Nederland geheel gasloos gaan draaien. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief