Foto: Gemeente Zundert

Leerlingen Zonnebloem aan de slag met biodiversiteit

  Algemeen,Nieuws

ZUNDERT - Alle leerlingen van basisschool Zonnebloem in Zundert komen deze maanden in actie voor meer biodiversiteit in hun buurt. Ze gaan bomen planten, bloemenweides inzaaien en bijenhotels plaatsen. De leerlingen krijgen hierbij steun van Treeport, de Imkervereniging Zundert en de Gemeente Zundert.


Tijdens de landelijke boomfeestdag afgelopen woensdag verrichtte wethouder Patrick Kok de aftrap van het project door in respectievelijk het Annapark en aan de Nederven samen met de kleuterklassen twee bomen te planten. Het ging daarbij om een zakdoekjesboom en een kastanjeboom. Beide bomen zijn drachtbomen voor de bijen en waardbomen voor vlinders. De kastanjeboom is de bijzondere cultivar 'Vincent van Gogh' en is in Zundert ontstaan. Vertegenwoordigers van Treeport en de Imkervereniging Zundert dragen het project een warm hart toe en waren eveneens aanwezig. In maart en april gaan zij ook gastlessen verzorgen in de klassen.

Bijenhotels

De bloemenweides worden ingezaaid voor de bijen en andere insecten. Deze hebben het slecht. Door het vergroten van de biodiversiteit en het verhogen van het aanbod van stuifmeel, nectar en schuilplaatsen (in de vorm van bijenhotels) proberen de leerlingen ze te helpen. De imkervereniging komt in maart op school om de leerlingen mee te nemen in de wereld van de bij. In april gaan de bovenbouwleerlingen tijdens de Buitenlesdag starten met de bouw van vier bijenhotels. Op 29 mei worden de bijenhotels op vier locaties nabij de school geplaatst.

Bee Deal-gemeente

Gemeente Zundert is een Bee Deal-gemeente. Samen met waterschap Brabantse Delta, imkers en boomkwekers zet zij zich in voor de bij. Zundert is één van de negen 'deals' in Nederland. In september vond een soortgelijk initiatief plaats in Rijsbergen waar een bijenhotel werd geplaatst. Als Bee Deal-gemeente onderzoekt de Gemeente Zundert ook of op braakliggende terreinen of in bermen bloemenmengsels kunnen worden ingezaaid. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief