Foto: Addo Sprangers

Rechter buigt zich opnieuw over gebiedsverbod campingbaas Fort Oranje

  Algemeen,Nieuws

BREDA - De vrees voor een ernstige verstoring van de openbare orde was gegrond. Met die motivatie probeerde de namens de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant optredende landsadvocaat Thomas Sanders donderdag de rechtbank in Breda te overtuigen van de noodzaak om Fort Oranje-eigenaar Cees Engel en een aantal getrouwen in juni 2017 een gebiedsverbod op te leggen voor de Rijsbergse camping.


Waarom die vrees gegrond zou moeten zijn, werd de rechter echter niet goed duidelijk. Beschuldigingen dat Cees Engel zich bij eerdere gelegenheden zou hebben misdragen door te spugen en te slaan, konden in de ogen van de rechter niet hard worden gemaakt via de als bewijsstukken aangedragen processen-verbaal van de politie, zo meldt BN/De Stem. Dat Cees Engel bij de gedwongen sluiting van zijn camping emotioneel reageerde, vond de rechter bovendien begrijpelijk.

Kort geding

Bij de overname van het beheer over de Rijsbergse camping Fort Oranje door de Gemeente Zundert in juni 2017 werden Cees Engel en zijn staf van het recreatiepark verwijderd. In totaal negen personen kregen daarbij door de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant een gebiedsverbod voor de camping opgelegd 'ter voorkoming van ernstige verstoring van de openbare orde'. Het hierop door Cees Engel en de zijnen aangespannen kort geding tegen de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant over het aan hen opgelegde gebiedsverbod een maand later werd toen door de rechter echter nog gehandhaafd.

Juridische strijd

In de opnieuw aangespannen zaak die donderdag diende, mocht de rechter zich dus wederom buigen over het aan Engel en zijn getrouwen opgelegde gebiedsverbod voor de inmiddels al lang en breed ontruimde camping Fort Oranje buigen. De Gemeente Zundert vangt op dit moment op het voormalig AZC aan de Ettenseweg in Rijsbergen in 28 woonunits voormalige bewoners van Fort Oranje op. Sinds de ontruiming van Fort Oranje zijn de eigenaren en de Gemeente Zundert in een bittere juridische strijd verwikkeld. Beide partijen claimen daarbij miljoenen euro's bij elkaar. Over uiterlijk zes weken doet de rechtbank uitspraak. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief