Foto: Addo Sprangers

Aftrap voor bouw nieuwe brandweerkazerne Zundert

  Algemeen,Nieuws

ZUNDERT - In Zundert heeft burgemeester Leny Poppe-de Looff maandagmiddag samen met brandweerlieden van de Brandweer Zundert de aftrap verricht voor de bouw van een nieuwe brandweerkazerne aan de Hofdreef. Deze komt op de locatie van het voormalige politiebureau aldaar. Een deel van het pand wordt hiertoe gesloopt.


De huidige kazerne aan de Wernhoutseweg is verouderd en aan groot onderhoud toe. Naar verwachting aan het einde van dit jaar kan de Brandweer Zundert haar intrek in het nieuwe onderkomen nemen. In de nieuw te bouwen brandweerkazerne wordt ook de nu nog in Rijsbergen gehuisveste ambulancepost ondergebracht. De verwachting is dat door de nieuwe huisvesting de aanrijtijden voor de diverse locaties worden verbeterd. "Het betekent bijvoorbeeld dat er, met het oog op het straks te bouwen Business Centre Treeport (BCT) aan de A16. Aan Belgische zijde geen extra voorziening hoeft te worden getroffen", zo verduidelijkt burgemeester Leny Poppe-de Looff.

Topkazerne

Marlou Boot, clustercommandant Zuid van de afdeling Incidentbestrijding van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant, toont zich in haar nopjes met de nieuwe locatie. "De nieuwe kazerne voldoet straks aan alle eisen van deze tijd, met onder andere ruimten voor opleiding en ontspanning. Volgens mij wordt het een topkazerne."

Raar

Die mening is ook Kris Maas, directeur van Maas-Jacobs, toegedaan. "Wij zijn ontwikkelaar, bouwer en belegger. Deze drie disciplines komen hier weer samen. Al is het raar om een gebouw dat je ooit hebt gebouwd nu deels gaat slopen. Het resultaat mag er straks echter zijn. Het gebouw wordt volledig gasloos en wordt gebouwd met duurzame materialen."

Krediet

De bouwcombinatie Maas-Jacobs en Somnium Real Estate is verantwoordelijk voor de bouw van de nieuwe kazerne. Met het project is een bedrag van ruim een miljoen euro gemoeid. De gemeenteraad heeft in december een krediet van 1.098.000 euro beschikbaar gesteld. Architect Kees van Beijsterveldt heeft het pand ontworpen. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief