Marco van Hassel: 'Met zijn allen langs de zijlijn zitten, daar ga je de ziekte kanker niet mee bestrijden'
Marco van Hassel: 'Met zijn allen langs de zijlijn zitten, daar ga je de ziekte kanker niet mee bestrijden' (Foto: Addo Sprangers)

Team Ride for Life wil graag het verschil maken

  Algemeen,Nieuws

ZUNDERT - Team Ride for Life. Dat is de toepasselijke naam van het overwegend uit Zundertenaren bestaande team dat in juni meedoet aan Alpe d'Huzes 2019 om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding.


Team Ride for Life komt volgens initiatiefnemer Marco van Hassel eigenlijk voort vanuit het in 2014 opgerichte team SWAZ (een afkorting voor Schijf Wernhout Achtmaal Zundert) dat in 2015 en 2016 onder de noemer Klimmen Tegen MS de Mont Ventoux beklom om geld in te zamelen voor onderzoek gericht op de ziekte multiple sclerose.

Uitdaging

"Zelf heb ik destijds meegeholpen bij door SWAZ gehouden evenementen in de aanloop naar de beklimming van de Mont Ventoux. Zo ben ik er vervolgens een beetje ingerold. Als je graag iets mee wilt opzetten, weten ze je te vinden", aldus Marco van Hassel. "Vorig jaar hebben we met een aantal mensen besloten om ons als team in te zetten voor een goed doel, naar voorbeeld van SWAT. We hebben daarbij als goed KWF Kankerbestrijding gekozen, met daaraan gekoppeld als ultieme uitdaging de beklimming van de Alpe d'Huez op 6 juni 2019."

Zijlijn

"Eén op de drie mensen krijgt in zijn leven direct of indirect te maken met kanker", vervolgt hij. "Het zou fijn zijn als er dan geld is voor onderzoek. Hopelijk heb ik het, of mijn familie, zelf nooit nodig. Maar misschien is een medemens er straks wél op aangewezen. Met zijn allen langs de zijlijn zitten, daar ga je de ziekte kanker niet mee bestrijden. Waarom zou je wachten tot er misschien iets in je omgeving gebeurt? Als je de kans en mogelijkheid hebt, dan is samen optrekken om tegen kanker te strijden een mooi doel. Je kunt er levens mee redden. De naam van ons team, Ride for Life, dekt wat dat betreft mooi de lading."

Voorbereid

Ride for Life telt elf leden en bestaat uit negen fietsers en twee wandelaars. Bij de fietsers zitten vijf spinning-instructeurs en vier echte sportievelingen. Ook de wandelaars - 'eentje doet altijd mee aan de Vierdaagse van Nijmegen' - zijn volgens Marco van Hassel niet voor een kleintje vervaard. "Al trainen we samen volop om straks goed voorbereid te zijn op de beklimming van de Alpe d'Huez."

Geldinzameling

Hiernaast staat uiteraard het inzamelen van geld voor KWF Kankerbestrijding centraal. Dat gebeurt onder meer door het verlenen van hand- en spandiensten bij bijvoorbeeld concerten. De vergoeding komt vervolgens in het voor KWF Kankerbestrijding bedoelde potje. Via een uitgebreid programma van evenementen wordt eveneens gezorgd voor geld in het laatje. In februari bijvoorbeeld werd uitgepakt met een MTB- en wandeltocht in Oudenbosch en afgelopen dinsdag hield het team een benefietdiner in De Moerse Bossen.

Benefietconcert

Komende zaterdag geeft het gezelschap De Lustige 5 vanwege zijn 25-jarig bestaan een benefietconcert in Het Wapen van Zundert aan de Katerstraat, waarbij de opbrengst van de kaartverkoop eveneens is bestemd voor KWF Kankerbestrijding. Op Eerste Paasdag spelen de bands Faith en Once Upon A Time bij café De Kèrel aan de Molenstraat om geld in te zamelen, een dag later kan worden meegedaan aan GPS-toertocht The Max (over de afstanden 100, 200 en 300 km) met als startpunt Better Bodies.

Sponsoring

Ook komende maand zijn er nog verschillende evenementen waarmee Team Ride for Life geld in de wacht hoopt te slepen voor KWF Kankerbestrijding: de SWAZ Mountainbike Tocht (15, 25, 35 en 45 km) vanaf De Moerse Bossen op zondag 5 mei, de Spinning Marathon Ride for Life op zaterdag 18 mei bij Better Bodies en de SWAZ Wandeltocht (10, 15, 25 en 40 km) op zondag 26 mei vanaf de Moerse Bossen. Marco van Hassel: "Ons streefbedrag is 32.500 euro. We zitten nu ongeveer op de helft. Sponsoring langs alle mogelijke kanten is nog steeds mogelijk en ook wenselijk."

Informatie: www.opgevenisgeenoptie.nl 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief