Foto: Mieke van Meer

Zunderts college wil woningbouw op terrein voormalig AZC Rijsbergen

  Algemeen,Nieuws

RIJSBERGEN - Als het aan het Zundertse college ligt, worden er straks woningen gebouwd op het terrein aan de Ettenseweg in Rijsbergen waar voorheen asielzoekers werden opgevangen.


Op de locatie bevinden zich nu nog tijdelijke woonvoorzieningen voor vroegere bewoners van camping Fort Oranje in Rijsbergen. Daar komt dit voorjaar echter een einde aan. Een verder gebruik van de aanwezige woonunits voor lokale of regionale crisisopvang achten burgemeester en wethouders niet gewenst. Zij hebben daarom besloten tot verkoop van de woonunits. Het college wil de locatie nu herontwikkelen en er woningen laten bouwen. In een later stadium zal de gemeenteraad hiertoe een voorstel ontvangen, gekoppeld aan een verzoek om een nieuw bestemmingsplan voor het terrein vast te stellen. In oktober 2017 al besloot de gemeenteraad om een krediet beschikbaar te stellen voor de aankoop van het voormalige terrein van het Centraal orgaan Opvang Asielzoekers (COA.) Hoofdmotief toen was het verkrijgen van gemeentelijke regie op de herontwikkeling naar een andere bestemming.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESVacatures

Bezorgers

Brabant en Zeeland

Fulltime Allround installatiemonteur

Kruisland

Interieurverzorgster m/v

Fijnaart

Secretaris

Zevenbergen

Bezorgers

Omgeving Roosendaal en Bergen op Zoom

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief