Afbeelding
Foto: Addo Sprangers

Sint Bavoschool maakt mooiste kunstwerk over schone en vervuilde straat

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

ZUNDERT - Hoe ziet een schone straat eruit? Hoe ziet een vervuilde straat eruit? De antwoorden op deze vragen werden woensdagmiddag in het Vogel Revalidatie Centrum (VRC)  gegeven via kunstwerken vervaardigd door leerlingen van de basisscholen in de gemeente Zundert.

De jaarlijkse scholenwedstrijd is gewonnen door groep 6-7 van basisschool Sint Bavo uit Rijsbergen. De leerlingen van deze groep ontvingen uit handen van wethouder Johan de Beer een bouwpakket voor een nestkastje én mogen tijdens hun klasbezoek aan het VRC in Zundert pannenkoeken komen eten. De tweede prijs werd in de wacht gesleept door groep 6 van basisschool Zonnebloem uit Zundert en de derde prijs ging naar groep 5 van de Sint Jozefschool uit Wernhout. Een eervolle vermelding was er voor de door groep 6 van de Sint Jozefschool gemaakte poster.

Natuureducatieprogramma

De wedstrijd is onderdeel van het jaarlijkse natuureducatieprogramma voor de groepen 5, 6 en 7 van de basisscholen. Het lespakket wordt ontwikkeld door de gemeente en het Vogel Revalidatiecentrum Zundert (VRC) en gaat over de afvalproblematiek. Het doel is om leerlingen meer bewust te maken van de gevolgen van ons afval op de natuur. In het lespakket zit een doe-opdracht die dit jaar bestond uit het maken van twee kunstwerken: een kunstwerk waarbij  zowel een schone straat als een vervuilde straat in beeld moest worden gebracht, en een poster met als thema vervuiling. De expositie van de kunstwerken kan gedurende de hele meivakantie worden bezichtigd in het VRC Zundert.










Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief