Afbeelding
Foto: Sandragrafie

Kandidaat voor burgemeesterschap Zundert wordt volgende week bekendgemaakt

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

ZUNDERT - De burgemeestersprocedure in Zundert is nu zover gevorderd dat op donderdag 9 mei a.s. de kandidaat bekend wordt gemaakt die door de Zundertse gemeenteraad wordt aanbevolen aan de minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) om de nieuwe burgemeester van Zundert te worden.

De minister bereidt vervolgens een Koninklijk Besluit voor, dat door Zijne Majesteit de Koning Willem Alexander wordt ondertekend. Op dat moment heeft Zundert een nieuwe burgemeester. De planning is erop gericht dat de nieuwe burgemeester op 1 juli 2019 kan starten. De huidige burgemeester Leny Poppe-de Looff (foto) fungeert momenteel nog als waarnemend burgemeester. Op 1 maart 2019 eindigde officieel haar tweede ambtstermijn. Zij besloot eerder niet op te gaan voor een derde ambtstermijn.

Openbare raadsvergadering

Die bekendmaking van de kandidaat  zal plaatsvinden in een openbare raadsvergadering op donderdag 9 mei om 21.00 uur in de Annakapel in Zundert. Belangstellenden kunnen daarbij aanwezig zijn, want het is een openbare raadsvergadering.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief