Wielerdorp Rijsbergen eert Kees Haast met eigen route
Foto: Addo Sprangers

Wielerdorp Rijsbergen eert Kees Haast met eigen route

  Algemeen,Nieuws

RIJSBERGEN - Toertocht De Speer van Rijsbergen heeft straks als onderdeel een heuse Kees Haast Memorial Route. De organiserende Stichting Wielerdorp Rijsbergen heeft de 60 km-route als eerbetoon vernoemd naar de voormalige profwielrenner uit Rijsbergen. Kees Haast overleed in januari van dit jaar op 80-jarige leeftijd.


Met de toertocht De Speer van Rijsbergen eert Stichting Wielerdorp Rijsbergen de Rijsbergse wielerhelden en in het bijzonder Johan van der Velde. Bij laatstgenoemde werd begin dit jaar acute leukemie geconstateerd.  "Dat Johan op dit moment door zijn ziekte misschien wel door één van de zwaarste periodes van zijn leven gaat sterkt ons als organisatie om er dit jaar een samen met jullie een waanzinnig succes van te maken", meldt Stichting Wielerdorp Rijsbergen op haar Facebook-pagina. "Als steun in de rug in deze moeilijke tijden. De vele positieve reacties die we krijgen zijn enorm van steun en in het bijzonder voor Johan zelf!"

Aandacht

In hetzelfde bericht kondigt  Stichting Wielerdorp Rijsbergen de komst van de Kees Haast Memorial Route aan. "Kort voor het nieuws dat Johan was getroffen door acute leukemie hadden we met veel verdriet afscheid genomen van nog zo'n enorme en weergaloze Rijsbergse wielerheld. Omdat we zijn leven willen eren en vooral ook vieren is er voor gekozen om onze 60 km-route om te dopen tot Kees Haast Memorial Route. We geven daarmee Kees nog een keer de aandacht die hij in onze ogen meer dan verdient!"

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>