Foto: Addo Sprangers

Explosief aangetroffen na vermoedelijk mislukte plofkraak

  Algemeen,Nieuws

ZUNDERT - Bij de ABN AMRO aan de Molenstraat in Zundert is donderdagochtend een explosief aangetroffen. Het explosief is vermoedelijk achtergebleven na een mislukte plofkraak in de nacht van woensdag op donderdag, waarbij twee mannen zouden zijn betrokken. De Explosieve Opruimingsdienst Defensie (EOD) werd ingeschakeld om het explosief te verwijderen. 


Het explosief zat vast in de geldautomaat. De Molenstraat werd volledig afgezet. Uit voorzorg werden daarnaast enkele woningen ontruimd. Omwonenden werden opgevangen in een nabijgelegen horecagelegenheid. Het publiek werd op een afstand gehouden. Brandweer en ambulance waren zekerheidshalve aanwezig.

Onderzoek
Onder meer via de inzet van een robot onderzocht de EOD hoe zij het explosief veilig kon verwijderen. Dat gebeurde tegen de klok van 10.00 uur, waarna het sein veilig werd gegeven.  De politie heeft de zaak verder in onderzoek. Er zou sprake zijn van twee verdachten in donkere kleding. Het tweetal is op een bromfiets weggereden. De politie wil graag in contact komen met mensen die tussen 04.00 uur en 05.00 uur iets gezien hebben. Het kan ook zijn dat de twee de bromfiets ergens achter gelaten hebben. Misschien hebben de verdachten de afgelopen tijd al poolshoogte genomen bij de pinautomaat en is dat door iemand gezien die zich dat nu realiseert.  
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESVacatures

assemblagemedewerkers

Oosterhout

Bezorgers

Roosendaal

Bar / bediening

Waalwijk

Meerdere vacatures

Zierikzee en Oosterhout

Bezorger m/v met B of C rijbewijs

Etten-Leur

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief