Afbeelding
Foto: Charles Luijten

Eigenaren Fort Oranje willen onderzoek naar handelwijze Gemeente Zundert rond ontruiming camping

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

RIJSBERGEN - De eigenaren van camping Fort Oranje in Zundert hebben de hoofdofficier van justitie gevraagd de Rijksrecherche opdracht te geven een onderzoek te starten naar strafbare feiten bij de ontruiming van de Rijsbergse camping bijna twee jaar geleden.

Dat meldt BN/De Stem. De eigenaren verdenken de Gemeente Zundert ervan valse facturen te hebben opgesteld met als doel camping Fort Oranje financieel te treffen. De gemeente Zundert heeft bijna zes miljoen euro gedeclareerd bij de eigenaren van Fort Oranje voor ontruiming en beheer van de camping. Een gedegen financiële verantwoording alsook een accountantsverklaring hiervoor zouden echter ontbreken.

Crisissituatie

Ook zou de Gemeente Zundert bij de ontruiming van camping Fort Oranje in Rijsbergen niet hebben gehandeld volgens de Europese aanbestedingsrichtlijnen en werd zonder openbare aanbesteding het ontruimen gegund aan Slufter Beheer BV. De accountantsverklaring hierover is dinsdag besproken in de Zundertse gemeenteraad. Wethouder Johan de Beer meldt in BN/DeStem dat de Gemeente Zundert twee jaar geleden niet anders kon handelen. Omdat er sprake was van een crisissituatie, moest zij eenvoudigweg heel snel met een bedrijf in zee gaan, zo stelt hij.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief