Afbeelding
Foto: Addo Sprangers

Ad Boemaars stopt als directeur bij SWZ

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

ZUNDERT - Ad Boemaars, sinds september 2017 actief als directeur van Stichting Welzijn Zundert (SWZ), gaat de organisatie per 1 augustus van dit jaar verlaten. Als belangrijkste reden noemt hij verschuivingen in het accent van zijn werkzaamheden.

"In de zomer 2017 ben ik gestart als directeur bij de Stichting Welzijn  Zundert", legt hij uit. "Er was op dat moment erg veel werk  in het verbeteren van de interne organisatie/ bedrijfsvoering en het verbeteren van de contacten en de samenwerking met de netwerkpartners. Het accent van mijn opdracht lag in eerste instantie ook op die aspecten en daar is de afgelopen periode samen met  alle medewerksters van de Stichting Welzijn Zundert stevig  aan gewerkt."

Dynamisch proces

"Het sociaal domein blijft natuurlijk een dynamisch proces waarbij ook organisatorische ontwikkelingen een rol blijven spelen. Echter het accent van de werkzaamheden als directeur van de Stichting Welzijn Zundert verschuift hierdoor wel. Om deze reden ben ik in gesprek gegaan met het bestuur van SWZ en hebben we besloten mijn contract met de stichting niet te verlengen. Met ingang van 1 augustus ga ik SWZ dus als directeur verlaten."

Bedrijfsvoering

Hij meldt zich voorlopig nog - zoals ook in eerste instantie  de opdracht was bij SWZ - te gaan richten op klussen als leidinggevende gericht op organisatie en bedrijfsvoering. "Daarnaast is het mijn bedoeling om samen met mijn echtgenote te gaan genieten van een stukje  vrije tijd èn van onze kleinkinderen." Volgens Boemaars is er voor wat betreft zijn opvolging reeds een oplossing gevonden. Hierover volgt op korte termijn nadere berichtgeving.

Loopbaan

Na zijn vertrek bij de Gemeente Zundert in 2001, na een twaalfjarig dienstverband als hoofd van de afdeling Sociale Zaken, werkte Boemaars enige jaren als interim-manager bij verschillende gemeenten voordat hij in augustus 2004 neerstreek bij de Gemeente Bladel als afdelingshoofd van onder meer de afdeling Welzijn daar. Een vacature van de Stichting Welzijn Zundert (SWZ), ontstaan na het overlijden van directeur Leshly Konings in mei 2017, zorgde vervolgens voor een nieuwe wending in de loopbaan van Boemaars.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief