Sportpark De Wildert is al jaren het toneel van het oefenduel tussen de Zundertse Selectie en NAC.
Sportpark De Wildert is al jaren het toneel van het oefenduel tussen de Zundertse Selectie en NAC. (Foto: Addo Sprangers)

Oefenduel Zundertse Selectie-NAC in ere hersteld

  Algemeen,Nieuws

ZUNDERT - NAC mag het voorbije seizoen dan kansloos zijn gedegradeerd uit de eredivisie, één lichtpuntje is er wel: de vorig jaar geschrapte oefenwedstrijd tussen de Zundertse Selectie en NAC - een jarenlange traditie - is in ieder geval in ere hersteld. Komende zaterdag om 16.00 uur wordt het duel als vanouds op sportpark De Wildert in Zundert gespeeld.


In de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen is er steevast één wedstrijd waar door de liefhebbers in de regio reikhalzend naar wordt uitgekeken: het traditionele treffen tussen de Zundertse Selectie en NAC in Zundert. Vorig jaar ging de wedstrijd echter niet door. In februari 2018 gaf Stijn Vreven, de toenmalige trainer van NAC, namelijk al aan in de voorbereiding op het nieuwe seizoen niet meer tegen amateurclubs te willen oefenen.

Verandering

Niet alleen een grote teleurstelling voor VV Zundert, steevast gastheer van wat ook wel wordt aangeduid als 'de moeder aller oefenduels', maar ook een teleurstelling voor de vele voetballiefhebbers in de regio. Daar komt de komende oefencampagne van NAC dus verandering in. De in Zundert trainende ploeg heeft echter helaas niet langer de status van eredivisieclub: ze mag proberen om de komende voetbaljaargang hoge te ogen te gooien in de Keuken Kampioen Divisie, zoals de vroegere eerste divisie tegenwoordig wordt aangeduid.

Ruud Brood

Dat moet dan gebeuren onder de leiding van trainer Ruud Brood, eind vorig seizoen nog tevergeefs binnengehaald om te pogen eredivisievoetbal alsnog veilig te stellen. Dat laatste mislukte jammerlijk: net als zijn in maart opgestapte voorganger Mitchell van der Gaag kreeg ook hij de nauwelijks vooruit te branden spelersgroep in beweging. Met een nieuw tweejarig contract krijgt Brood de kans om orde op zaken te stellen en NAC terug te loodsen naar de eredivisie. Met welke spelersgroep dat moet gebeuren is nog niet helemaal duidelijk.

Spelersgroep

De spelersgroep van vorig seizoen (of in ieder geval een aanzienlijk deel daarvan) wordt door de fanatieke NAC-aanhang in ieder geval nauwelijks of niet (meer) gepruimd. Het voornemen van de in maart aangestelde nieuwe algemeen directeur Luuc Eisinga (die in december vorig jaar zijn functie bij Heerenveen neerlegde) en de nieuwe technisch directeur Tom van den Abbeele (overgekomen van het Belgische Sint Truiden) om met een bijkans nieuwe spelersgroep een nieuwe start te maken, lijkt vooralsnog echter niet zo eenvoudig.

Vertrokken

Een flink aantal spelers vertrok inmiddels: Mikhail Rosheuvel verkaste transfervrij naar Al Dahfra (Verenigde Arabische Emiraten) Ramon Pascal Lundqvist koos voor eredivisievoetbal met FC Groningen, Richelor Sprangers gaat zijn geluk beproeven bij Telstar, Gervane Kasteneer vond onderdak bij Coventry City (Engeland) en Mitchell te Vrede koos voor een avontuur bij Al-Fateh SC in Saoedi-Arabië. Voor Giovanni Korte, Gianluca Nijholt, Grad Damen, Fabian Sporkslede, Theo Zwarthoed en Bart Meijers was het 'gewoon' einde contract. Daarnaast komen ook de huurlingen Dorian Dervite, Benjamin van Leer, Erik Palmer-Brown, Khalid Karami, Lucas Schoofs, Luka Ilic,, Paolo Fernandes en Robert Mühren (vooralsnog) niet meer voor in de plannen van NAC.

Transfergeruchten

Daar tegenover echter staat tot dusver nog slechts de komst van doelman Nick Olij (transfervrij overgekomen van AZ), rechtsback Robin Schouten (transfervrij overgekomen van Jong Ajax) en - afgelopen maandag - de Spaanse centrale verdediger Nacho Monsalve (transfervrij overgekomen van FC Twente, met welke ploeg hij afgelopen seizoen kampioen van de erste dividie werd). Wel zou NAC op het moment van schrijven bezig zijn met het halen van Steve Kapuadi, een Frans-Congolese centrale verdediger van de beloften van AA Gent, en spits Finn Stokkers, sinds januari 2017 goed voor 27 officiële treffers in dienst van Fortuna Sittard, dat echter besloot om zijn aflopende contract niet te verlengen. Verder zou NAC in de race zijn voor Andrija Filipovic, spits van het Sloveense ND Gorica.

Zundertse Selectie

Het is dus nog spannend met welk team NAC straks in Zundert verschijnt. De namen van de spelers van de Zundertse Selectie staan al wel vast. Die selectie bestaat deze keer uit: Thomas van Nederkassel, Thomas Kerstens, Frenk Zagers, Lars van Elsacker, Wim Kas en Olivier van Hassel (VV Zundert), Bart van de Broek, Leroy Daems, Rik Mol en Sjors Goosens (Moerse Boys), Sjors Overbeek en Bram Jansen (VVR), Bram de Meijer en Maikel Zagers (VV Wernhout) en Janno Elst en Bjarne Gommers (VV Achtmaal). VV Zundert levert ook de complete technische staf met trainer Ger Musters, assistent Alex Verheijen en leider Yannick Nelemans, én de medische staf met Ruud Verheijen en Marcella Jacobs.

Traditie

In juli 2017 ging de oefencampagne van het toen naar de eredivisie gepromoveerde NAC nog officieel van start in Zundert. Op sportpark De Wildert aldaar versloeg de ploeg uit Breda de Zundertse Selectie met 0-4 in de jaarlijks terugkerende oefenwedstrijd. Het was de 21ste keer dat beide teams elkaar troffen. Vorig jaar ging het oefenduel niet door. Dit jaar treffen beide ploegen elkaar dus voor de 22ste keer.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief