Aardbeienkoninging Lauri Halters met haar hond Baco.
Aardbeienkoninging Lauri Halters met haar hond Baco. Foto: Heleen Verburg

Lauri Halters is Aardbeienkoningin 2019

Door: Heleen Verburg Algemeen,Nieuws

ZUNDERT - Dit jaar worden de Aardbeienfeesten in het laatste weekend van juni gehouden. Lauri Halters uit Klein Zundert is dit jaar de gelukkige die de rol van Aardbeienkoningin op zich mag nemen. Ze kijkt er naar uit en heeft er veel zin in.

Wie is Lauri?

Lauri is een vlotte en sportieve meid. Ze is 20 jaar oud en volgt een 2-jarige Associate Degree Health and Social Work opleiding. “Ik woon nog thuis”, zegt Lauri, “maar heb wel een vriend, Thijs. En verder ben ik dol op onze hond Baco”.

Het antwoord op de vraag naar haar hobby’s laat even op zich wachten maar ze heeft er genoeg. “Ik houd van uitgaan en plezier maken met mijn vriendinnen”, zegt ze. “En ik zit op voetbal, het dames 1 elftal bij de Moerse Boys. Mijn positie is die van voorstopper”.

Volgt Lauri de verrichtingen van de Oranjeleeuwinnen op de voet?

“Nou, neen”, zegt ze. “Ik houd de uitslagen wel bij maar zit niet steeds voor de buis. Want als ik eerlijk ben, kijk ik toch liever naar het herenvoetbal”.

Hiernaast is Lauri actief in het Zundertse verenigingsleven en helpt ze bij het bloemencorso mee bij buurtschap Veldstraat.

Aardbeienkoningin

Hoe word je Aardbeienkoningin? Is het een verkiezing?

“Neen”, antwoordt Lauri, “ik ben ervoor gevraagd vanuit de winkeliersvereniging. Het feit dat ik actief ben in het verenigingsleven zal er wel mee te maken hebben. Ik voelde me natuurlijk wel vereerd toen ze het vroegen”.

Maar is het dan moeilijk om Aardbeienkoningin te zijn? Moet je er veel voor doen of laten?

“Dat valt best wel mee”, lacht Lauri. “Ik moet natuurlijk wel de Aardbeienfeesten openen. En ik loop ‘s middags officieel in functie over de markt. ‘s Avonds ben ik gewoon vrij en kan ik lekker gaan feesten. En voorafgaand aan de feesten bezoek ik ook nog de bewoners van De Willaert”.

Onderdeel van de taak van Aardbeienkoningin is dit jaar ook dat zij, samen met meester patissier Roger ten Damme, het eindoordeel mag geven over alle baksels die worden ingeleverd in het kader van de bakwedstrijd Zundert Bakt die dit jaar voor het eerst wordt gehouden. “Lekker hoor”, zegt Lauri, “ik mag overal van proeven. Hopelijk word ik niet misselijk van al dat lekkers”.

Ziet Lauri er tegen op om zo in de belangstelling te staan? Het is toch niet niks om de koningin van het feest te zijn?

”Ik laat het gewoon over me heen komen”. aldus Lauri. “Ik heb er onwijs veel zin in en ga genieten”.

Vakantie

Lauri heeft nu vakantie maar begint binnenkort aan een vakantiebaantje in een Zundertse slagerij. Daar vond men het geen enkel probleem om ervoor te zorgen dat ze tijdens de Aardbeienfeesten vrij zou zijn. “Gelukkig maar, want de Aardbeienfeesten kan ik nu natuurlijk niet laten schieten”.

BIJDRAGE HELEEN VERBURG



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief