De Trekkertrek Rijsbergen vorig jaar: tractoren blijven een grote aantrekkingskracht uitoefenen.
De Trekkertrek Rijsbergen vorig jaar: tractoren blijven een grote aantrekkingskracht uitoefenen. (Foto: Hanneke Marcelis)

'Trekkertrek Rijsbergen nog altijd populair'

  Algemeen,Nieuws

RIJSBERGEN - De Trekkertrek Rijsbergen, met een hele mond vol ook wel aangeduid als Truck- en Tractorpulling Rijsbergen, is een fenomeen in de regio. Voor de liefhebbers is de trekkertrekbaan aan de Tiggeltseberg in Rijsbergen het komende weekeinde 'the place to be'.


Tractoren en trucks die hun krachten meten zorgen steevast voor spektakel. De trekkertrek is dan ook behoorlijk populair. Geen wonder dus dat er in de regio veel van dergelijke evenementen plaatsvinden. "Wat dat betreft kun je wel stellen dat truck- en tractorpulling leeft hier in de omgeving", zo stelt Antoon Kokx namens Stichting Trekkertrek Rijsbergen. "Meerle, Schijf, Achtmaal en Zundert hebben een soortgelijk evenement. Wij zijn de laatste in het rijtje. Persoonlijk denk ik dat we hier in de regio qua aanbod inmiddels wel verzadigd zijn."

Vernieuwingen

In Rijsbergen gooien ze er daarom altijd weer net een extra schepje bovenop, zo maakt Kokx duidelijk. "We proberen regelmatig met vernieuwingen te komen om het evenement voor iedereen interessant te houden. Dat geldt voor zowel de deelnemers als de bezoekers. Al blijft het moeilijk om de perfecte formule te vinden. Vast onderdeel is echter de feestavond. Op die manier proberen we ook de jeugd bij de Trekkertrek Rijsbergen te betrekken." Bij de deelnemers lukt dat volgens hem slechts ten dele. "In de Landbouwklasse zie je wel wat verjonging, maar daar blijft het bij. Qua publiek zien we al jarenlang dezelfde vertrouwde gezichten."


Trekkertrekvirus

Antoon Kokx kent het klappen van de zweep als geen ander. "Sinds de start van het 'trekkertrekgebeuren' in Nederland ben ik betrokken bij de Trekkertrek Rijsbergen. Door een paar keer gewoon mee te doen ben ik echt met het trekkertrekvirus besmet geraakt. Op zeker moment ben ik gestopt met actief rijden en heb ik mezelf de vraag gesteld hoe ik toch iets voor de sport zou kunnen betekenen. Zo ben ik in de organisatie terechtgekomen. Ik maak nu al vijftien jaar deel uit van het bestuur, waarvan de laatste zeven jaar als voorzitter. De gezamenlijke liefde voor de trekkertrek én het organiseren van trekkertrekwedstrijden vormen mijn belangrijkste drijfveren voor dit vrijwilligerswerk."

Voorschriften

Bij dat laatste komt het nodige kijken, vooral in de aanloop naar de Trekkertrek Rijsbergen. "Afgelopen zaterdag zijn we al begonnen met het opbouwen van het parcours, donderdag gaan we onder meer aan de slag met het opbouwen van de tent. We hebben al jaren een eigen draaiboek, maar er komt toch veel bij kijken. Zo zijn er baanvoorschriften die telkens tegen het licht moeten worden gehouden om te zien of er bijvoorbeeld aanpassingen nodig zijn. Om goed gedekt te zijn moeten ook de regels van de evenementenverzekering nauwkeurig worden gevolgd. En ook veiligheid staat bij ons heel hoog in het vaandel. We zijn gebonden aan allerlei voorschriften vanuit de Gemeente Zundert en vanuit rijdersorganisaties. Die zijn allemaal opgenomen in ons veiligheidsplan. Gedurende de laatste twee weken vóór het evenement worden alle puntjes op de i gezet."

Geslaagd

"Wanneer de Trekkertrek Rijsbergen voor mij geslaagd is? Dat is als op zondag iedereen weer naar huis is en er geen enkel incident heeft plaatsgevonden. We willen er voor iedere deelnemer en iedere bezoeker een tof evenement van maken. Daar gaat het om."

Programma

Komende zaterdag 6 juli en zondag 7 juli houdt de Stichting Trekkertrek Rijsbergen voor de 37ste keer het jaarlijkse Truck- en Tractorpulling Rijsbergen. De zaterdag staat vanaf 19.00 uur in het teken van de NK Truckpulling. Na afloop verzorgen DJ Stavros en DJ Team Wellhard een heuse afterparty. Op zondag vinden de wedstrijden plaats in de categorieën Landbouwklasse Hydropullers, Agrisport en ITPV. De afterparty is in handen van DJ Patjuh. Surf voor meer informatie naar www.trekkertrekrijsbergen.nl

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES