Foto: Charles van Campenhout
FOTOALBUM

Zomer van Zundert vol gezelligheid

  Algemeen,Nieuws

ZUNDERT - Liefhebbers van muziek, theater, literatuur, film, beeldende kunst, performance en live art konden het voorbije weekeinde volop aan hun trekken komen tijdens het kleinschalig kunstenfestival Zomer van Zundert.


Met dank aan het samenwerkingsverband van PocoZ en Rotor bruiste het van de activiteiten, vooral op en rond locaties de Vincent van Goghplein, CultuurCentrum De Schroef in de Molenstraat en Het Gele Huis aan de Markt. Donderdagavond bijvoorbeeld werd in de Van GoghKamer in het Van GoghHuis aan de Markt de film 'La Grande Belezza' vertoond. Op vrijdagavond was ook de Sint Annaschool het decor van Zomer in Zundert: met wederom een editie van Zundert's Got Talent, een talentenjacht van Jongerenwerk Zundert, had het een echte publiekstrekker in huis.

TekenToko

De vrijdagavond stond eveneens in het teken van Starry Night, een wandeling langs verrassende locaties in het centrum van Zundert. Tijdens deze Zundertse cultuurnacht  konden de deelnemers kennismaken met allerlei artistieke uitingsvormen. De Starry Night eindigde in Het Gele Huis aan de Markt met een stemmige Silent Disco. Het Gele Huis herbergde dit jaar de TekenToko, een meerdaags tekenfestival overdag met demonstraties en workshops. Muzikaal vertier was er op zaterdagavond onder de vlag van Van Gogh Live, met live optredens van Nancy Kleurenblind & De Zingende Roadie, Dawn Brothers en Los Paja Brava. Spelbreker was helaas het regenachtige weer. Dat zorgde ervoor dat er beduidend minder bezoekers naar het avondfestijn kwamen dan in voorgaande jaren.

Mis Poes!

Dat was op zondagmiddag gelukkig niet het geval, want over publieke belangstelling had Zomer in Zundert toen beslist niet te klagen. Het podium van Van Gogh Live was deze keer voor onder anderen Glupo De Kollebijne en Daddy To the Rescue. Onder de noemer Zunderts Fabricaat mochten ook de lokale bands 2 Hard 2 Handle, Wet Socks en Borderline hun muzikale kunsten vertonen. Op veel belangstelling mocht ook SPULplein rekenen, een sfeervolle markt met kunstzinnige, creatieve makers en kleinschalige aanbieders. Het gezelschap Laros & De Jong Beeldmakerij ten slotte speelde in CultuurCentum De Schroef de kindervoorstelling Mis Poes! voor iedereen vanaf 3 jaar. Leuke geste: iedereen die een zelfgemaakte, bij de voorstelling passende toegangskaart kon overleggen, mocht gratis naar binnen.


 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESVacatures

Administratief medewerker

Middelharnis

Medewerkers

Middelharnis

Schoonmaak medewerker

Moerdijk

Logistiek brein

Sprang-Capelle

Kantoor Medewerker

Oud Gastel

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief