Foto: archief Weekblad de Bode

Wandeltocht langs velden en wegen van Oekel

  Algemeen,Nieuws

ZUNDERT - Afdeling Zundert-Rijsbergen van de Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie (ZLTO) houdt komende zondag onder de noemer 'Gluren in de schuren' een wandeltocht langs velden en wegen van Oekel.


Er kan vanaf 9.00 uur gestart worden bij ESRI Potcultuur aan de Oekelsestraat 4 te Rijsbergen. Er is een wandelroute van 6 km en 9,5 km uitgezet. Tijdens deze wandeltocht bezoekt u twee agrarische bedrijven. Het eerste bedrijf is het melkveebedrijf van fde amilie Vermeeren aan de Bigtelaar 1b te Rijsbergen. Hier kunnen bezoekers zien hoe koeien worden gemolken met de melkrobot en hoe de kalfjes verzorgd worden totdat ze opgroeien tot een melkkoe. Het tweede bedrijf is ESRI Potcultuur. Dit bedrijf kan aan het begin of aan het einde van de wandelroute worden bezichtigd. De familie Vermeeren laat hier zien hoe planten opgepot worden en op het containerveld worden weggezet. Het proces van oppotten tot afleveren wordt uitgelegd. Het bedrijf kent een grote variëteit aan planten. Er kan gestart worden voor de wandeling tussen 9.00 uur en 13.00 uur. Deelname is op eigen risico. Ook zonder deelname aan de wandeling zijn de bedrijven te bezichtigen tot 16.00 uur.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief