Foto: Addo Sprangers
FOTOALBUM

Vertrouwde boombakken weer terug in Molenstraat

  Algemeen,Nieuws

ZUNDERT -  Ruim anderhalve week geleden moesten ze vanwege Corso Zundert tijdelijk wijken: de inmiddels vertrouwde boombakken in de Molenstraat.


Nu hét evenement van Zundert echter weer achter de rug is, vullen de tot voor kort prominent aanwezige boombakken weer de ontstane kale plekken in de Molenstraat. Donderdagochtend werd er met inzet van groot materieel én met de nodige voortvarendheid voor gezorgd dat de bakken opnieuw in volle glorie kunnen worden aanschouwd.

Aankleding

Met het vorderen van de herinrichting van de Molenstraat in Zundert heeft ook het groen de voorbije maanden een plaats in de straat gekregen. Medio mei werden de eerste zogeheten boombakken geplaatst die de straat verder aankleden. In totaal moeten er 49 boombakken komen met daarin bomen die geselecteerd en/of gekweekt zijn door vijf Zundertse kwekers.

Flexibel

Om flexibel te kunnen omgaan met grote evenementen als het Corso, en de daarmee gepaard gaande nodige maatregelen, werd al in een vroeg stadium gekozen voor verplaatsbare boombakken. Zoals gepland keren de bakken na het Corso dan ook gewoon weer terug.

Zundertse Kweek

De boomsoorten die in de Molenstraat komen te staan zijn botanisch interessant of hebben een directe binding met Zundert omdat ze hier gekweekt zijn. Zo ontstaat een heuse bomentuin in de gemeente Zundert. Vijf Zundertse kwekers en leveranciers dragen bij aan de levering van de 49 bomen. De vijf Zundertse kwekers zijn: Boot & Dart, Boomkwekerij Richard De Bie, Boomkwekerij Bömer, Special Plant Zundert en Trendy Green Design. Het plaatsen van de boombakken gebeurt in volgorde van de diverse werkfases in de Molenstraat. Nadat aannemer Krinkels een fase heeft afgerond zullen er steeds bomen bij komen.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief