Studenten gaan binnenkort onder meer 'het verhaal' van Achtmaal in kaart brengen.
Studenten gaan binnenkort onder meer 'het verhaal' van Achtmaal in kaart brengen. (Foto: Addo Sprangers)

Studenten aan de slag met cultuur gemeente Zundert

  Algemeen,Nieuws

ZUNDERT - Vier groepen studenten gaan aan de slag voor cultuur in de gemeente Zundert. Twee groepen houden zich bezig met 'het verhaal' van Achtmaal en Klein Zundert, één groep met het ontwerpen van speeltoestellen voor het 'sfeerplein' en één groep met de Napoleonroute.


Na de succesvolle samenwerking met de studenten die op zoek gingen naar 'De Parels van Rijsbergen', wordt de samenwerking met studenten uitgebreid. "Het project 'De Parels van Rijsbergen' is erg positief doorlopen én heeft zeer bruikbare resultaten opgeleverd, daarom ben ik erg blij dat de samenwerking met studenten een vervolg krijgt", zo meldt cultuurwethouder Twan Zopfi.

Sfeerplein

Nadat eerder dit jaar 'De Parels van Rijsbergen' in kaart zijn gebracht, is het nu de beurt aan Achtmaal en Klein Zundert. Vanuit de Breda University of Applied Sciences (BUAS) onderzoeken twee groepen studenten 'het verhaal' van beide dorpen. Wat zijn de verhalen achter de cultuur en historie van deze dorpen? Op basis hiervan worden de mooiste plekken in kaart gebracht. Een advies dat gekoppeld werd aan het onderzoek 'De Parels van Rijsbergen', is het inrichten van een 'sfeerplein' voor de allerkleinsten van de gemeente. Studenten Technische Bedrijfskunde van Avans Hogeschool in Tilburg zijn inmiddels al bezig met het ontwerpen van speeltoestellen voor dit 'sfeerplein'. Een andere groep van de BUAS gaat zich verdiepen in het verhaal van de Napoleonroute en onderzoeken hoe dit verhaal als belevenis in beeld kan worden gebracht.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES