Foto: Addo Sprangers

Informatiemarkten in gemeente Zundert tijdens Nationale Valpreventie Week

  Algemeen,Nieuws

ZUNDERT - Wethouder Twan Zopfi opent komende dinsdag om 14.00 uur de informatiemarkt 'Voorkom Vallen' in De Rijserf in Rijsbergen. Op donderdag is vindt de informatiemarkt eveneens plaats in De Willaert in Zundert van 14.00 uur tot 16.00 uur.


Vallen is voor velen waarschijnlijk niet iets om dagelijks bij stil te staan. Toch kan een valpartij, vooral voor ouderen, een hoop narigheid veroorzaken. Niet alleen in de vorm van lichamelijk letsel, vallen kan het zelfvertrouwen aantasten. Tijdens de informatiemarkt zijn er tal van presentaties en stands van verschillende organisaties, zoals de buurtsportcoach, fysiotherapie, ergotherapie en Avoord.  Daarnaast wordt er een Valpreventiecursus 'In Balans' gehouden. VeiligheidNL heeft een valpreventiecursus ontwikkeld voor zelfstandig wonende ouderen van 65 jaar en ouder die zich onzeker voelen tijdens het lopen en bang zijn om te vallen. De cursus wordt gegeven aan een groep van maximaal 15 deelnemers en neemt tien weken in beslag. Start is op 7 oktober. De markten en de cursus worden georganiseerd in het kader van de Nationale Valpreventie Week. Deze loopt van 30 september tot en met 6 oktober en wordt georganiseerd door Veiligheid NL, Rode Kruis, Ouderenfonds, BuurtzorgNL, KBO-PCOB, KNMP en NVFG. Surf voor meer informatie naar: https://www.veiligheid.nl/valpreventie/netwerk/valpreventieweek.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES