Foto: Facebook Coop Van Bedaf

Ook Achtmaalse afvaardiging bij boerenprotest in Den Haag

  Algemeen,Nieuws

ACHTMAAL - Duizenden boeren uit het hele land reisden dinsdag naar Den Haag om te protesteren. Vanuit Achtmaal deed een gezelschap agrariërs dat met de bus.


Honderden collega's echter kozen voor de tractor als vervoermiddel. De boeren trokken naar Den Haag om daar massaal hun ongenoegen te uiten. Ze vinden dat politici, media en activisten de laatste jaren een negatief beeld over boeren hebben geschetst. Hierbij zouden zij ten onrechte zijn afgeschilderd als dierenmishandelaars en milieuvervuilers. Ook het plan van D66-Kamerlid Tjeerd de Groot om de Nederlandse veestapel te halveren - dit om de druk van de sector op natuur en klimaat te verlichten - viel bijzonder slecht bij de boeren. Dat lieten zij dinsdag op het afgeladen Malieveld in Den Haag ook luidkeels blijken. De tractoren van de boeren veroorzaakten vanochtend enorme files en overlast op de wegen. De verwachting is dat dit ook in de avondspits weer het geval zal zijn.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES