Adrie Vermeeren met de poster van het Fancy Fair Feestweekend.
Adrie Vermeeren met de poster van het Fancy Fair Feestweekend. (Foto: Heleen Verburg)

Adrie Vermeeren stopt als penningmeester van Fancy Fair Feestweekend

  Algemeen,Nieuws

RIJSBERGEN - In Rijsbergen vindt het komende weekeinde weer het jaarlijkse Fancy Fair Feestweekend (FFF) plaats. Een feest voor jong en oud en in het bijzonder voor onze medemens met een beperking. Adrie Vermeeren is als penningmeester al 21 jaar één van de drijvende krachten achter dit festijn. Dit jaar doet hij dit voor de laatste keer. Het is tijd om het stokje door te geven.


Als kind was Adrie reeds betrokken bij het Fancy Fair Feestweekend. Toen moesten alle leerlingen op school in opdracht van meester Gerard van de Broek al lootjes verkopen voor de missionarissen. De klas met de hoogste opbrengst kreeg dan een prijs. Eenmaal van school af bleef Adrie betrokken bij het Feestweekend en vervulde hij er verschillende vrijwilligerstaken. In 1996, weer een aantal jaren later, werd Adrie secretaris van het bestuur van het FFF. Twee jaar later combineerde hij het secretariaat met het penningmeesterschap en vanaf 2001 was hij alleen penningmeester. Adrie heeft het al die jaren met veel liefde en inzet gedaan. Inmiddels is hij 60 jaar geworden en zijn er wat gezondheidsproblemen. "Ik wil de jeugd graag de kans geven het van mij over te nemen", zegt Adrie. "Als iemand belangstelling heeft voor mijn functie of een andere bestuursfunctie, kan hij zich bij het bestuur melden want goede vrijwilligers kunnen we altijd gebruiken".

Financiën

Het weekend begint op zaterdagmiddag met een toertocht. Zo'n 80 vrachtwagens rijden dan in konvooi een mooie route met aan boord van elke truck iemand met een beperking. Vervolgens zijn er op zaterdagavond en zondagmiddag dan nog twee concerten met bekende Nederlandse artiesten of groepen. "Dit hoef ik gelukkig niet te organiseren, dat doet iemand anders", aldus Adrie. "Maar ik moet er wel voor zorgen dat er voldoende financiële middelen binnen komen om alle kosten te dekken". De inkomsten van het FFF bestaan dan ook uit enerzijds sponsorgelden van zo'n 100 bedrijven en anderzijds uit de entreegelden van de concerten en het gebruik van de consumpties. Adrie wil hierbij graag genoemd hebben dat de toegangskaarten in de voorverkoop via de website slechts 10 euro kosten terwijl je 15 euro moet betalen als je bij de ingang je kaart pas koopt. "Ik probeer altijd om de kosten te betalen uit de entreegelden en de consumpties. Dan kunnen we de sponsorgelden ten goede laten komen aan de goede doelen die wij steunen", vertelt Adrie enthousiast. Verder behoort het tot de taak van de penningmeester om vrijwilligers te zoeken die bij de kassa willen zitten tijdens het muzikale weekend voor jong en oud. En natuurlijk zijn er door het jaar heen de nodige bestuursvergaderingen.

Goede doelen

In het begin, zo'n 80 jaar geleden, was het doel van het festijn om gelden in te zamelen voor de missionarissen. Later zijn er specifieke doelen gekomen waaraan de opbrengsten ten goede komen. Momenteel zijn er vijf doelen die gesteund worden: de Rijsbergese afdeling van de Zonnebloem, Foundation Care for all, Vakantie voor Iedereen, Let the children Play en Tahsi Delek. "En als het mogelijk is doneren we ook nog wat aan lokale organisaties", aldus Adrie.

En dan vertelt Adrie met gevoel voor humor nog een tweetal anekdotes uit de tijd dat er nog geld voor de Missie werd ingezameld. "Indertijd werd bijvoorbeeld het werk van Pater Rens gesteund. Toen hoorde je in de volksmond vaak de leus: "Zuip je lens voor Pater Rens". Later werd het missiewerk in Mozambique gesteund en toen ontstond een andere leus: "Zuip je ziek voor Mozambique".

Afscheid

Na het komende weekend zit het erop voor Adrie. Natuurlijk moet hij dan nog wel alle financiële zaken nog afwikkelen. Hij doet een stapje terug waardoor er meer tijd komt voor hobby's, zoals biljarten.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES