Rowena de Beer: ‘Ik wilde per se een baan waarbij ik met mensen kan omgaan en iets voor hen kan betekenen’
Rowena de Beer: ‘Ik wilde per se een baan waarbij ik met mensen kan omgaan en iets voor hen kan betekenen’ (Foto: Charles Luijten)

Apothekersassistente Rowena de Beer gooit hoge ogen

  Algemeen,Nieuws

ZUNDERT - Ruim duizend apothekersassistenten namen eraan deel, maar Rowena de Beer uit het kleine grensdorp Wernhout kwam veruit als de beste uit de bus. We hebben het over de Grote Apothekersassistenten Kennistest 2019.


Vorige week zaten ze bij Gezondheidscentrum De Welborg met z'n allen aan de koffie met gebak. Collega Rowena de Beer trakteerde. De 25-jarige Wernhoutse vond dat ze daar niet onderuit kon. In haar eigen vakgebied had zij namelijk een unieke prestatie geleverd. De spontaan overkomende en nog thuiswonende Rowena bleek namelijk uitmuntend te hebben gescoord bij de Grote Apothekersassistenten Kennistest 2019, een landelijke wedstrijd.

Categorieën

In de categorie Farmaceutische Kennis won Rowena de Beer de eerste prijs. Daarnaast behaalde zij in de klasse 'overall' (alle drie de categorieën Farmaceutische Kennis, Zelfzorg en Communicatie & Advies bij elkaar opgeteld) de derde prijs. Geen sinecure, want aan de wedstrijd deden ruim duizend apothekersassistenten mee, onder wie vier van haar collega's van Apotheek Zundert, haar werkplek in De Welborg.

Internet

Haar uitstekende prestaties tijdens de Grote Apothekersassistenten Kennistest 2019 maken dat klanten van Apotheek Zundert zich weinig zorgen hoeven te maken dat zij van Rowena de Beer een verkeerd medicijn krijgen. "Aan de test kon via internet meegedaan worden vanachter de computer thuis", zo blikt zij terug op de wedstrijd. "Een tijd van ongeveer twee uren was hiermee gemoeid. Tachtig vragen moesten worden beantwoord over verschillende onderdelen zoals communicatie, zelfzorg en farmaceutische kennis. Ik had 97% van de vragen goed".

Hobby

Rowena de Beer, naast haar werk druk bezig met de inrichting van haar verbouwd huis waar zij binnenkort met haar vriend intrekt, volgde na de MAVO op Mencia Sandrode te Zundert de 3-jarige opleiding tot apothekersassistent op het Kellebeek College in Etten-Leur. "Ik wilde per se een baan waarbij ik met mensen kan omgaan en iets voor hen kan betekenen. Mijn werk beschouw ik dan ook als een hobby en hoop ik nog vele jaren te kunnen doen", zegt ze met een brede glimlach op haar gezicht. Tijdens haar opleiding op het Kellebeek College in Etten-Leur liep Rowena de Beer in Breda stage bij Apotheek Kroeten. Na het afronden van haar studie vond ze er haar eerste werkplek. Sinds maart 2016 werkt ze in Zundert en dat bevalt haar uitzonderlijk. "Een aardige baas, leuke collega's om me heen en vlakbij. Wat moet je nog meer?" zegt Rowena de Beer.

Oorkonde

Ze geniet nog steeds zichtbaar van het succes waarvan haar werkgever als eerste hoorde. Uit handen van twee dames die namens organisator en beroepsvereniging Optima Forma uit Utrecht de reis naar Zundert maakten, mocht ze de oorkonde in ontvangst nemen. Dat papiertje pakt men Rowena de Beer, die eerdaags door haar Rick over de drempel van hun compleet verbouwde huis wordt gedragen, niet meer af.

BIJDRAGE CHARLES LUIJTEN

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES